Yaratıcı 14 Şubat sürpriz kadına ve erkeğe hediye fikirleri - 14 Şubat Sevgililer Günü sürprizleri!

14 Şubat sevgililer gününe sayılı günler kaldı. Çiftler birbirlerine 14 şubat sevgililer günü hediyelerini almak için tatlı telaşa girdi. Heyecanın dorukta olduğu şu günlerde partnerlerini Sevgililer Günü'nde mutlu etmek isteyenler yaratıcı sürprizleri araştırmaya başladı. Dünyada 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanmaktadır. Bu günde çeşitli hediyeler ile sevgililer ve eşlerini mutlu etmek istiyorlar. Sevgiliniz mutlu etmenin yolu sadece pahalı hediyelerden geçmez. Elleriniz ile hazırladığınız bir yemek ve güzel bir müzik ile oluşturacağınız ortam ile sevgilinizi özel hissettirmenizi sağlayabilir.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2020, 09:27 Güncelleme 04 Şubat 2020, 09:27
Yaratıcı 14 Şubat sürpriz kadına ve erkeğe hediye fikirleri - 14 Şubat Sevgililer Günü sürprizleri!

İÇİNDEKİLER

Bu yıl Cuma gününe denk gelen 14 Şubat'ın aslında bir tarihi var. Eşlerini ve sevgililerini güzel bir sürpriz yapmak isteyenler şimdiden hazırlık yapmaya başladılar. Yaratıcı şeyler yapmak isteyenler ise 14 Şubat Sevgililer Günü için sürprizleri araştırmaya başladı. Peki 14 Şubat sevgililer gününde ne oldu Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat'ta Sevgililer günü kutlanmaktadır. İşte 14 Şubat kadına ve erkeğe hediye fikirleri...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

ERKEK SEVGİLİYE ALINABLİECEK HEDİYE FİKİRLERİ

Şık bir gömlek ve kravat takımı
Oyun konsolu
Ayakkabı
Gömlek, kravat, takım elbise,
Cep telefonu
Bileklik
İsimlerin yazılı olduğu yastık veya kupa
İmza kalemi
Parfüm ve benzeri kozmetik ürünleri
El örgüsü ile yapılmış kazak
Plak ve Pikap kutusu
İsminin başı harfi gömlek düğmesi,

KADINLARA ALINABİLECEK HEDİYE

Resminin olduğu bir tablo
Çiçek
Adına hazırlanmış bir kupa
Şık bir elbise
Ayakkabı
Çikolata paketi
Kol saati
Tektaş pırlanta yüzük
Gümüş veya altın kolye
Parfümeri ürünü
Çanta

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?

Şubat ayının aşk ile ilişkilendirilmesi Antik Çağlara kadar dayanmaktadır. Antik Yunan'da Ocak ayı ile Şubat ortasında kalan zaman Gamelyon olarak adlandırlırdı ve bu dönem Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı. Antik Roma'da ise 15 Şubat bereket tanrısı Lupercus'un onuruna Lupercalia olarak kutlanırdı. Bu özel günde Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi ve ardından kafalarının üzerlerine koydukları kurban derisi ile Roma sokaklarında koşturarak gördükleri herkese dokunurlardı. Bu esnada genç kızlar gönüllü olarak ileri atılırlar ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çalışırlardı. O dönemde bu dokunuşların doğurganlıktaki bereketi arttırdığına inanılırdı. Bu bayramın arifesinde yani 14 Şubat'ta ise genç kız ve erkeklerin isimleri kuraya yazılır ve bayram süresince çift olamaları sağlanırdı. 469 yılında Papa Roma bu ritüeli yasaklayarak yalnızca kura çekilişine izin verdi. Bu çekilişte de kız isimleri yerine yalnızca aziz isimlerinin yazılmasına izin verdi. Bunun sebebi de uygulamanın Hristiyanlık inancıyla uyuşmamasıydı.

Bazı ülkelerde St. Valentine Day (Aziz Valentine Günü) olarak anılanSevgililer Günü ile ilgili tarihsel süreçte kesin bir kayıt bulunmamaktadır. Sevgililer Günü için bir efsane olabileceği düşünenler debulunmaktadır. Katolik Ansiklopedisi'nde Aziz Valentine ismi geçsede 14 Şubat tarihine kayıtlı olan Aziz Valentine sayısı üç tane olduğu için hangisinde kaynaklandığı hakkında kesin bir bilgi yoktur. Farklı tarihi dökümanlarda da bu özel günden bahsedilmemektedir. Fakat 14 Şubat günü 496 yılında Papa Gelasius tarafından Valentine onuruna kutlama günü olarak ilan edilmiştir. 1969 yılına kadar kilise takviminde bulunan 14 Şubatkutlamaları bu tarihte kilise takviminden çıkarılmıştır. Sevgililer Günü ile 14 Şubat bağlantısı ilk olarak 14. yy. da kaynaklarda görülmektedir. 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa'da ve İngiltere'da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi. Günün bu özelliğinden dolayı sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler. Aziz Valentine ile Sevgililer Günü ilişkisinin 14. yy.da ortaya çıktığı düşünülmektedir.

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR?

Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat'ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel bir gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.