İstanbul'da deprem mi oldu? Kandilii ve AFAD son depremler listesi

İstanbul'da deprem olacak mı? Deprem uzmanlarının yaptığı değerlendirmeler yakından takip ediliyor. İstanbul depremi hakkında yapılan açıklamaları öğrenmek isteyenler araştırma yapmaya başladı. Ülkemizde yaşanan son depremler sonrasında korkuyla beklenen büyük İstanbul depreminin endişesi yaşanıyor. İşte İstanbul'da deprem olacak mı? Uzmanlar ne açıklama yaptı?

Giriş Tarihi 28 Ocak 2020, 09:17 Güncelleme 13 Şubat 2020, 10:25
İstanbul’da deprem mi oldu? Kandilii ve AFAD son depremler listesi

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da deprem olacak mı? Ülkemizde yaşanan son depremler sonrasında korkuyla beklenen büyük İstanbul depreminin endişesi yaşanıyor. Deprem uzmanlarının yaptığı değerlendirmeler yakından takip ediliyor. İstanbul depremi hakkında yapılan açıklamaları öğrenmek isteyenler araştırma yapmaya başladı. İşte İstanbul'da deprem olacak mı? Uzmanlar ne açıklama yaptı?

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İSTANBUL'DA DEPREM OLACAK MI?

Profesör Doktor Şükrü Ersoy ve Profesör Doktor Naci Görür depremin İstanbul'da 7.0'nin üzerinde deprem üretmesi beklenen Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde değil Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde olduğunu söyledi. Elazığ depremi ile olası İstanbul depremine yol açacak fay hattının birbirinden farklı olduğunu aktardı.

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

İSTANBUL SON DEPREMLER

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün aktardığı son dakika bilgisine göre, İstanbul'da 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Şile'nin Sofular mahallesindeki deprem yerin 5.5 kilometre altında saat 12.33'de gerçekleşti.

Kısa süreli paniğe neden olan depremde can ya da mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

KANDİLLİ RASATHANESİ/HALUK ÖZENER: GİT GİDE O SONA YAKLAŞIYORUZ

İstanbul'daki son depremlerin ardından Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener'den de önemli açıklamalarda bulunmuştu. "Depremleri takip ediyoruz. Deprem aktivitelerin nereye doğru kaydığını ve ne ifade ettiğini çok yakından takip ediyoruz. Öncelikle Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu gerçeği kabul ederken psikolojimizi de bozmamamız gerekiyor. Bilemediğimiz tek şey depremin zamanı.

MAHALLE DEPREM SORGULAMA

DEPREM NEDİR VE NASIL OLUŞUR?

Depremler, yerkabuğundaki fay adı verilen kırıklarda meydana gelir. Faylar, kayanın kırılgan özelliğe sahip olmasından dolayı yüksek basınç (gerilme, sıkışma veya bükülme) altında kırılmasıyla oluşur. Gerilme levhaların kademeli hareketi sonucunda yerkabuğunun değişik noktalarında meydana gelir. Depremler, kayalık bir alanda oluşan gerilmenin ani bir harekete yol açacak kadar yükselmesiyle olur. Bu hareket, kayanın en zayıf noktasında kırılmasıyla yeni bir fay oluşturabilir ya da kaya var olan fay boyunca kayar. Bunun sonucunda, gerilmenin boşalmasıyla olağanüstü büyük boyutta enerji açığa çıkar. Bu enerjinin çevredeki kaya kütlelerinde oluşturduğu titreşim depremi yaratır. Depreme yol açan kayalardaki kırılma ya da kaymanın başladığı noktaya deprem odağı, bu noktanın tam üzerine rastlayan alana da deprem merkezi denir.