Son dakika: Ankara'da işkenceci haraç çetesine operasyon: 8 gözaltı

Ankara'da ikinci el eşyaların satıldığı pazarda tezgah açanlardan haraç topladıkları, vermeyenlere ise işkence yaptıkları iddia edilen çete üyesi 8 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Giriş Tarihi:
Son dakika: Ankara'da işkenceci haraç çetesine operasyon: 8 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Altındağ ilçesindeki 'Bit Pazarı'nda tezgah açan pazarcılardan haraç toplandığını tespit etti. Polisin yaklaşık 8 ay süren çalışmasında şüphelilerin kimlikleri ve adresleri belirlendi. Ardından belirlenen ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüpheliler, yere yatırılıp elleri kelepçelenerek gözaltına alındı.

Son dakika: Ankara'da işkenceci haraç çetesine operasyon: 8 gözaltı-1

Şüphelilerin, ikinci el eşyaların satıldığı pazarda tezgah açan esnaftan 50-100 lira arasında haraç topladığı, vermeyenlere de işkence yaptığı belirlendi. Şüphelilerin ayrıca işkence görüntülerini kayıt altına aldığı ve haraç vermeyen kişileri bu görüntülerle tehdit ettiği belirlendi.

Son dakika: Ankara'da işkenceci haraç çetesine operasyon: 8 gözaltı-2

8 kişinin, pazar esnafından bazılarına işlettikleri kahvehanede kumar oynatarak, senet imzalatıp borçlandırdığı da saptandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



Günün Manşetleri

Tüm Manşetler