CHP'li Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul konusunda kendisi gibi düşünmeyen bilim insanlarını yok saydı

Ekrem İmamoğlu, bilim insanlığına güvendiği Celal Şengör'ün Kanal İstanbul'un depremle bir ilişkisi olmadığı yönündeki açıklamaları karşısında "O Celal Şengör’ün fikri" dedi. Bilime güvendiğini söyledikten saniyeler sonra, sadece kendi ulaştığı bilim insanlarının fikriyle hareket ettiğini ortaya koyan İmamoğlu, "Bizim eriştiğimiz bilim insanlarının fikri tersi yönde" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 09 Ocak 2020, 02:01 Güncelleme 09 Ocak 2020, 02:01
CHP’li Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul konusunda kendisi gibi düşünmeyen bilim insanlarını yok saydı

İÇİNDEKİLER


Bir televizyon programında CHP'li Ekrem İmamoğlu'na Prof. Celal Şengör'ün Kanal İstanbul'un depremle ilişkisi olmadığı yönündeki açıkmaları hatırlatıldı.

Gazeteci Neghan Alçı, "İstanbul'daki 5,8'lik deprem sonrası Celal Şengör'ün olduğu canlı yayında 'Hocam emrinizdeyiz, bilimin emrindeyiz' demiştiniz. Celal Şengör 2 hafta önce Fatih Altaylı'ya yaptığı Kanal İstanbul açıklamasında, 'Kanal depremi tetiklemez. Buradan çıkacak toprağın ağırlığı 300 milyar kilogramdır. Onun yerine geçecek olan deniz suyu aşağı yukarı 121 kilogramdır. Yani burada meydana gelecek hafifleme 170 milyar kilogramdır. Deprem ile Kanal İstanbul arasında bir ilişki yoktur' demiş. Başka konularda sıkıntı çıkarsa Sayın Erdoğan'a ilk ben karşı çıkarım ama depremle ilgili bir sıkıntı yok' diyor. Ne diyorsunuz?" ifadeleriyle bir soru yöneltti.

O CELAL ŞENGÖR'ÜN FİKRİ
Ekrem İmamoğlu ise bu soru karşısında önce "O Celal Şengör'ün fikri. Ben bilmiyorum izlemedim" dedi.

Daha sonra yeniden söze giren Ekrem İmamoğlu, "Sayın Celal Şengör'ü fikirlerini beyan etmesi için İstanbul'un en değerli kurumunun çalıştayına davet ettik. Bir mazeretinden dolayı katılmayacağını beyan etti. Dolayısıyla biz her fikre açığız. Ne söylediğini, ne için savunduğunu bilmiyorum sadece şimdi sizin anlattığınız kadarını dinliyorum. 2-3 cümleye sığacak mesele değil. Bizim eriştiğimiz bilim insanlarının fikirleri ise tersi yönde. Ama bu şu değil yani; 15-20-8 kilometre açıktaki fay hattını harekete geçirecek demiyor, tetikler diyor" şeklinde konuştu.

CELAL ŞENGÖR CANLI YAYINA BAĞLANDI
İstanbul Teknik Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümünde profesör olarak görev yapan Celal Şengör, Kanal İstanbul'un tartışıldığı canlı yayına bağlandı.

KANAL İSTANBUL DEPREMİ TETİKLEMEZ
Depremin tetiklenip tetiklenmeyeceği sorusuna açıklık getiren Celal Şengör, "Kanal İstanbul depremi tetiklemez" dedi.

Şengör, sunucu Didem Arslan'ın "Peki oraya 500 bin kişi götürülürse ne olur? sorusuna, "Deprem tetiklenmez" sözleriyle cevap verdi.