Mansur Yavaş'ın Sinan Aygün'den rüşvet istediğini doğruladı

Aygün, kendisinden okul kılıfı altında istendiği iddia edilen 25 milyon lira rüşvetle ilgili, “Yavaş’ın bundan haberi var” dedi. Yavaş, "Aygün'den 25 milyon lira rüşvet istendi mi?" sorusunu cevaplarken "Okul için isterken zorla isteme yok ki. Zaten eski plan notunda 32 derslik bir okul yapacağına söz vermiş" diyerek "Okul kılıflı" para istemeyi doğruladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2019 Güncelleme 25 Aralık 2019, 08:09
Mansur Yavaş’ın Sinan Aygün’den rüşvet istediğini doğruladı

İÇİNDEKİLER



CHP'li Sinan Aygün'ün 'Benden 25 milyon lira istediler' iddiasıyla başlayan tartışma hız kazandı. CNN Türk'te "Tarafsız Bölge" programına katılan Aygün, 'Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu 25 milyondan haberi var mıydı?' sorusuna 'Yüzde bir milyon vardı' diye cevap verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kendisini oyaladığını söyledi. Rüşveti verseydi, TOGO İkiz Kuleleri'nin mühürlenmeyeceğini iddia etti.



Mansur Yavaş ise temyiz dilekçesinin 28 dakika sonra neden geri çekildiğini şöyle açıkladı: Benim iznim dışında dilekçe verilmiş. Bunun üzerine 1. Hukuk Müşaviri Saraynaz Karahan'ı görevden aldım. O da o korkuyla gidiyor, İstinaf'tan vazgeçiyor.