Taşeron yüzdelik farkı ödendi mi? Taşeron işçilere yüzdelik dilim ek zam, maaş artışı ve...

Taşeron İşçi - Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından kamuda çalışan yaklaşık 500 bin kamu çalışanını ilgilendiren yüzdelik dilimlerin geriye ödenmesiyle ilgili bir dava açıldı. Bu dava ise taşeron işçilerin lehine sonuçlandı. Bu arada milyonlar taşeron yüzdelik farkı ne zaman ödenecek? Sorusunun yanıtını aramakta.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2019, 09:08 Güncelleme 11 Aralık 2019, 15:36
Taşeron yüzdelik farkı ödendi mi? Taşeron işçilere yüzdelik dilim ek zam, maaş artışı ve...

İÇİNDEKİLER

Taşeron İşçi - Kamuda görev yapan 4/D' li kamu çalışanlarının 2 Nisan 2018 den önce asgari ücretin üzerindeki aldıkları ücretlerin, kadroya geçtikten sonra ödenmemesi üzerine Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üyesi adına dava açtı. Bu dava ise taşeron işçilerin lehine sonuçlandı ve yüzdelik dava kazanıldı.

TAŞERON SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

VERİLEN KARAR

Bu konu hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda Ambulans Sürücüsü olarak çalışan ve 02.04.2018 tarihide 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen üyemiz Hasan ÖZTÜRK adına sendikanın açmış olduğu (%30) yüzdelik dilim emsal davası, "yüzdeliklerin dilimlerin 01.01.2019 tarihi itibari ile ödenmesi gerektiği yönünde lehine sonuçlanarak kesinleşmiştir."

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN EŞİT MAAŞ TALEBİ

Kamuya alınan taşeron işçilerin genel ve özlük haklarıyla ilgili sorunları bir türlü çözülemezken taşeron işçilerin maaş sorunu kısmen çözüldü. Öz Sağlık İş Diyarbakır İl Temsilcisi Taşkın Çulcu taşeron işçiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Taşkın Çulcu açıklamalarında KHK ile kadroya geçirilen eski taşeron işçileriyle ilgili birçok sorunun bulunduğunu belirtti. Ayrıca Çulcu açıklamalarında "Örneğin hastanede çalışan bir işçinin belediye sendikasında ne işi olabilir. Yetkilileri bu konuda ivedilikli bir şekilde göreve çağırıyoruz." ifadelerine yer vererek hangi kurum çalışanlarının hangi sendikaya üye olması gerekiyorsa en kısa zamanda Çalışma Bakanlığı talimatıyla bu sorunun ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Eşit işe Eşit maaş istiyoruz bugün baktığımızda kadroya geçen arkadaşlarımızın çoğunun yaptığı iş aynı ama maaşları çok farklı işçiler arasındaki bu maaş dengesizliğini ortadan kaldırılması gerekmektedir. Çalışanların performansının daha yüksek ve verimli olması için bu gereklidir.

TAŞERON İŞÇİYE YÜZDELİK DİLİM ÖDEMESİ TAYİN HAKKI VE ZAM!

Kamu kuruluş ve müesseselerinde kadrolu olarak çalışan taşeron işçilerin 2020 Haziran ayında yapılacak görüşmelerden ilk beklentileri zam konusunda oldu. Maaşlarına bayahı bir süredir yüzde 4 zam alan taşeron işçiler enflasyon oranları ile mağdur oldular. Bu bağlamda Haziran ayında hükümetten bu konuda önemli bir oran bekleyen işçiler için ise 2020 senesinde asgari ücrette yapılacak maaş zam oranı belirleyici olacak. Taşeron işçilerin talep sıralamasında yer alan ve son dönemlerde daha sık bir halde dile getirilen konu başlığı ise atama hakkı. Taşeron işçiler 2020 görüşmelerinden tayin hakkı mevzusunda mutlaka bir kazanım elde etmek istiyorlar.

Bu mevzu başlıklarının yanında taşeron işçilerin dikkatle takip ettikleri mevzu başlıklarından birisi de yüzdelik dilim. Bir 4/D'li çalışanın ekibe alınmadan önce asgari ücretten yüzde 32 daha çok maaş aldığını belirtmesi ve bu durum hakkında dava açıp kazanması öteki işçilere de örnek oldu.Sendikalar bu vaziyet karşısında işçilere dikkatli olunması gerektiği uyarmasında bulunurken işçilerde yüzdelik dilim için toplu bir düzenleme yapılabileceğini ifade ediyorlar.