6 Aralık Kütahya Valiliği kar tatili son dakika MEB açıklama yaptı mı? Kütahya yarın okullar tatil mi?

6 Aralık Kütahya'da yarın okullar tatil mi? Kütahya'da yarın okullar tatil mi 6 Aralık Kütahya'da kar tatili var mı? Kütahya Valilik MEB son dakika açıklamaları neler? Kütahya'da yarın okulların tatil olup olmadığı ilde yaşayan vatandaşların araştırdığı konulardan bir tanesi. İlde yaşanan yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitim hayatında ve iş hayatında olumsuzluklar yaşanabiliyor. Peki Kütahya'da yarın okullar tatil olacak mı son durum nedir?

Giriş Tarihi 05 Aralık 2019, 09:36 Güncelleme 05 Aralık 2019, 09:36
6 Aralık Kütahya Valiliği kar tatili son dakika MEB açıklama yaptı mı? Kütahya yarın okullar tatil mi?

İÇİNDEKİLER

6 Aralık Kütahya'da yarın okullar tatil mi? Kütahya kar tatili son dakika Kütahya Valiliği MEB tarafından yapılan açıklamalar ilde yaşayan öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası ülkede yaşamı zaman zaman olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzlukların başında da etkilenen eğitim hayatı geliyor. Okula gitmekte zorluk yaşayan öğrenciler için kar tatili haberleri. Peki, Kütahya'da yarın okullar tatil mi? 6 Aralık Kütahya'da kar tatili var mı? Kütahya'da kar tatili haberleri ile ilgili vatandaşlar aramalarını sürdürüyor.

KÜTAHYA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Kütahya'da okulların tatil olup olmadığı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz ile Konya, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Balıkesir, Manisa ve Denizli çevrelerinde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Eskişehir, Kütahya, Bilecik çevreleri ile Afyonkarahisar'ın kuzey kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KAR NEDİR?

Yer yüzünden buharlaşan su buharları, atmosferin üst seviyelerinde, ani bir soğuk hava bölgesine rastladıklarında, su damlası formuna dönüşemeden donarlar. Genellikle alçak basınç sistemindeki nem yüklü bulutlar, kar yağışına sebep olurlar. Donmaları sonucunda, buz kristali haline dönüşürler. Kar oluşabilmesi için ortamın sıfır derecenin altında olması gerekmektedir. Daha sonrasında donan kar taneleri, yer çekiminin de etkisiyle, aşağıya doğru yağmaya başlar. Güneş ışığının onları yansıtması sonucu, beyaz renkli olarak görünürler.

Kar taneleri, yer yüzüne doğru yaklaşırken, az da olsa erimeye başlarlar. Bunun sonucunda altı köşeli bir yapıya sahip olurlar. Kar tanelerine, mikroskop altında bakıldığında, hepsinin çok farklı şekillere sahip olduğu ve hepsinin altı köşeli olduğu görülmektedir. Birbirinin aynısı olan iki kar tanesini bulmak çok güçtür.

Kar taneleri genellikle 3 mm çapında olurlar ve ağırlıkları binde beş(0,005) gramdır. Kar taneleri, havanın sürtünmesinden dolayı, yavaş olarak yağarlar. Kar taneleri yapıları gereği birbirlerine yapışmadan aşağıya doğru yağarlar, havadayken birleşemezler.