Eğitime kar engeli! Erzincan'da okullar tatil mi? 2 Aralık Pazartesi kar tatili olan yerler

Erzincan'da okullar tatil mi? Yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Erzincan'da gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve velileri okulların tatil olup olmayacağını merak ediyordu. Beklenen açıklama Refahiye Kaymakamlığı'ndan geldi. Peki, Erzincan'da okullar tatil mi?

Giriş Tarihi 02 Aralık 2019, 08:41 Güncelleme 02 Aralık 2019, 09:21
Eğitime kar engeli! Erzincan’da okullar tatil mi? 2 Aralık Pazartesi kar tatili olan yerler

İÇİNDEKİLER

Erzincan'da okullar tatil mi? Erzincan'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Gün içerisinde hava sıcaklığının en yüksek 3 en düşük -2 olacağı Erzincan'da kar yağışı akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. Gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Refahiye Kaymakamlığı'ndan açıklama geldi. Peki, Erzincan'da okullar tatil mi? İşte 2 Aralık Pazartesi kar tatili olan yerler...

ERZİNCAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bugün için bir gün ara verildi.

Refahiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı köylerde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bugün (pazartesi) için bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Refahiye ilçesi haricinde yurt genelinde tatil edilen bölge bulunmuyor.

ERZİNCAN HAKKINDA

Erzincan, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan, tarihte Mengüceklilere başkent yapan şehirdir.

Tarih boyunca Urartular, Persler, Pontuslular, Roma, Harput, Türkler gibi büyük devletler Erzincan'da toprak sahibi olmuşlardır.

1455 yılında Akkoyunlu Uzun Hasan, Erzincan'ı aldı ve kaleyi onardı. Fakat bölge Fatih Sultan Mehmet ve Uzun Hasan ile çıkan Otlukbeli savaşı'na kadar Akkoyunlar'ın elinde kaldı. Savaşın ardından Osmanlı denetimine geçen Erzincan, I. Dünya Savaşı'nda 1916'da Ruslar tarafından ele geçirilmiş ve işgal edilmişti. Fırsatı değerlendiren Ermeniler silahlı birlikle oluşturarak şehre gelmişti.

Kazım Karabekir komutasındaki askeri birlikler 13 Şubat 1918'de Erzincan'ı Ermeni silahlı çete örgütlerinden kurtarmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda Erzincan halkı Atatürk ve silah arkadaşlarının yanında vatanı korumak için savaşmıştır.

1939'da meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki Erzincan Depremi sebebiyle on binlerce insan hayatını kaybetmiştir. Depremin ardından demir yolundan yukarı yeni bir şehir inşaatı başlamış ve günümüzdeki Erzincan şehri meydana getirilmiştir.