Başkan Erdoğan, Avrupa'nın ilk çevre dostu camisi Cambridge Merkez Camisi'nin açılışını yapacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılacak olan Liderler Zirvesi’nin ardından Cambridge şehrinde inşa edilen ve Avrupa’nın ilk çevre dostu camisi unvanını alan Cambridge Merkez Camisi'nin açılış törenine katılacak.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2019, 08:25 Güncelleme 25 Kasım 2019, 11:02
Başkan Erdoğan, Avrupa’nın ilk çevre dostu camisi Cambridge Merkez Camisi’nin açılışını yapacak!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Aralık tarihlerinde İngiltere'nin başkenti Londra'ya giderek NATO'nun kuruluşunun 70. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek Liderler Zirvesi'ne katılacak. Erdoğan'ın zirvenin ardından Cambridge şehrinde Müslüman Akademisyenler Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle yapılan Cambridge Merkez Camisi'nin açılış törenine katılması bekleniyor. Farklı milletlerden yaklaşık 6 bin Müslümanın yaşadığı İngiltere'nin üniversite kenti Cambridge'deki Merkez Camisi'nin arazisi 2008'de satın alındı. Diyanet Vakfı'nın da inşasına destek verdiği cami, geçen ramazan ayında ibadete açıldı.

Başta Cambridge olmak üzere İngiltere'deki Müslüman toplumu için önemli bir boşluğu dolduran cami, çevreye zarar vermeyen malzemeden ve mevcut kaynaklar en verimli şekilde kullanılmak üzere inşa edildi. Avrupa'nın ilk çevre dostu camisi özelliği taşıyan Cambridge Merkez Camisi'nin bahçesi arındırılmış yağmur suyu ile sulanırken yapının hiçbir şekilde karbon salınımına yol açmadığı vurgulandı. Tavandan açılmış pencereler ile gün ışığından istifade ile aydınlatılarak elektrik tasarrufu sağlanıyor. Caminin çatısında havalandırma için kullanılan elektriği dahi üreten solar paneller ve hava ısısını enerjiye dönüştüren hava kaynaklı ısı pompaları yer alıyor.

ERDOĞAN, KATAR'I ZİYARET EDİYOR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle bugün resmi bir ziyaret için Katar'a gidiyor. Erdoğan ile Al Sani, Türkiye ile Katar arasındaki Yüksek Stratejik Komite'nin beşinci toplantısına başkanlık edecek ve iki ülke işbirliğini geliştirmek için çeşitli anlaşma ve mutabakat metinleri imzalayacak. İki lider, bölgesel ve uluslararsı konuları tüm boyutlarıyla ele alacak. Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'daki Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nı da ziyaret edecek. (Sabah)