70 yıldır değişmeyen zihniyet! CHP’nin proje ve hizmete alerjisi Ekrem İmamoğlu’nda nüksetti

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri vatandaşların hayatını doğrudan dokunacak projelere karşı çıkan CHP zihniyeti 70 yıldır yerinde saymaya devam ediyor. CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu ise vizyonsuzluğu bir adım daha ileri götürüp geçtiğimiz hafta ‘temel atmama’ töreni yaparak tarihe geçti.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2019, 08:03 Güncelleme 16 Kasım 2019, 08:11
70 yıldır değişmeyen zihniyet! CHP’nin proje ve hizmete alerjisi Ekrem İmamoğlu’nda nüksetti

İÇİNDEKİLER

CHP'nin proje ve hizmete alerjisi İstanbul'un geleceği için kritik bir projeyi 'temel atmama töreni' ile iptal eden Ekrem İmamoğlu'nda nüksetti. İmamoğlu iptal etse de Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hayata geçirilecek. Yeni Şafak'ın haberine göre günümüzde İmamoğlu ile tekrarlanan CHP'nin tarihi projelere muhalefeti ve ülke-şehirlerin geleceğine ilişkin öngörüsüzlüğü geçmişte kara mizah örneklerle dolu. İşte örnekler:

UÇAK MI İNDİRECEKSİNİZ?
1957 seçimlerinden sonra İstanbul'da imar çalışmalarına ağırlık veren dönemin başbakanı Adnan Menderes, bugün İstanbul trafiğine nefes aldıran cadde ve bulvarlara yoğunlaştı. Barbaros Bulvarı, Büyükdere Caddesi, Vatan Caddesi, Millet Caddesi ve Edirne Asfaltını açtı. CHP, Vatan Caddesi'nin genişliğine "Uçak mı indireceksiniz?" diye karşı çıktı. Menderes, söz konusu düzenlemeleri hayata geçirmemiş olsa bugün İstanbul trafiği daha da içinden çıkılmaz bir hal alacaktı.