Geleceğe Nefes kampanyası nedir, katılım şartları nelerdir? 11 Kasım Geleceğe Nefes fidan sahiplenme nasıl yapılır?

11 Kasım Geleceğe Nefes kampanyası nedir, katılım şartları nelerdir? Sorusu şuan internette en fazla araştırılanların başında geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, dünya rekoruna imza atacak. 11 Kasım'da Türkiye genelinde aynı anda 11 milyon fidan dikileceğini dile getiren Bakan Bekir Pakdemirli, "Her noktaya ulaşacağız" dedi. Geleceğe Nefes katılım belgesi nasıl alınır? Tarım ve Orman Bakanlığı fidan dikme etkinliği ne zaman? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7 den 77'ye toplumun bütün kesimlerinden herkes katılacak.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2019, 15:24 Güncelleme 01 Kasım 2019, 15:24
Geleceğe Nefes kampanyası nedir, katılım şartları nelerdir? 11 Kasım Geleceğe Nefes fidan sahiplenme nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanlığı, çok güzel bir kampanyayı hayat geçirdi. Bu bağlamda Geleceğe Nefes kampanyası ile 11 Kasım'da Türkiye genelinde aynı anda 11 milyon fidan dikileceği belirtiliyor. Geleceğe Nefes katılım belgesi almak için yapmanız gereken işlemler çok basit. 'FİDAN SAHİPLEN' butonuna tıkladığınızda isim soyisim ve e-posta girdikten sonra istediğiniz şehirde adınıza ücretsiz 5 fidan dikimi yapılıyor. 11 Kasım fidan dikme etkinliğine aynı anda tüm Türkiye'de gerçekleştirilecek; yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğine tüm vatandaşlar davetlidir. Peki 11 Kasım Geleceğe Nefes kampanyası nedir, katılım şartları nelerdir?

GELECEĞE NEFES KAMPANYASI NEDİR?

Öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7 den 77'ye toplumun bütün kesimlerinden katılacak vatandaşların katkıları ile 11 Kasım 2019 günü saat 11.11'de 81 ilimizde aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidan toprakla buluşacak.

Detaylar için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

11 Kasım'da, İzmir Karbağlar Tırazlı'da çıkan orman yangını neticesinde zarar gören alanlarla birlikte Muğla Dalaman'daki yanan ormanlık alanlar başta olmak üzere, 2019 yılı içerisinde orman yangınları neticesinde zarar gören ormanlık alanlarda da ilk fidanlar toprakla buluşturulacak.

Etkinlik, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecektir.

GELECEĞE NEFES KATILIM BELGESİ NASIL ALINIR?

Geleceğe Nefes katılım belgesi almak için yapmanız gereken işlemler çok basit. 'FİDAN SAHİPLEN' butonuna tıkladığınızda isim soyisim ve e-posta girdikten sonra istediğiniz şehirde adınıza ücretsiz 5 fidan dikimi yapılıyor. İşlemleri tamamladıktan sonra katılım belgesi sekmesine tıkladığınızda katılım belgenizi alabiliyorsunuz.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ NE ZAMAN?

11 Kasım 2019'da saat 11:11'de 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşuyor.

FİDAN SAHİPLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sizler adına dikeceğimiz fidanları bu site üzerinden sanal olarak sahiplenebilmenizi istiyoruz. Sahiplendiğiniz fidanların dikim lokasyonu ile tören alanları farklı yerler olabilir.

Törenlerimize katılmak isterseniz, bulunduğunuz ilde yapılacak törenlerin lokasyonunu Tören Alanları bölümünden öğrenebilirsiniz.

FİDAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kişi ya da Kuruluş istendiği sayıda fidan bağışında bulunabilir. Bağışlanan fidanlar ağaçlandırma sahası içinde yer alır.

1 Fidan Bağışı 10 TL'dir.

E-Sertifika talepleriniz ödeme yapıldıktan sonra ortalama 1 iş günü içinde, basılı Sertifika talepleriniz ise 5 iş günü içinde teslim edilmektedir.

11 KASIM FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ KATILIM ŞARTLARI NELER?

Aynı anda tüm Türkiye'de gerçekleştirilecek; yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğine tüm vatandaşlar davetlidir. Kampanyaya katılmak isteyen kişiler için Orman Bölge Müdürlüklerinde iletişim kurulacak kişiler ve bağışda bulunulabilecek banka hesap numaraları bilgileri ekte sunulmuştur.

FİDAN NEDİR?

Fidan, tohumun toprakla buluşmasının ardından oluşan fide, yaklaşık bir yılda fidan durumuna gelir. İster meyveli olsun, ister meyvesiz, iki ya da daha fazla yıllık ağaçların üretiminde kullanılan, tohumdan oluşan ya da odunlaşan dalları köklendirilen genç bitkiler fidan olarak tanımlanır. Fidan yetiştirilen yerler fidanlık olarak, bunların yetiştirilmesi de fidancılık olarak tanımlanır. Meyve alınan ağaçlar genellikle zevk ya da kar elde amacı güderken, meyvesiz ağaçlarda süs amaçlı olarak park ve bahçeler kurmakta kullanılır. Tarımda meyvecilik uzun bir süreci içerir. Bunun temeli de fidan üretiminden geçer. Meyve yetiştiriciliğinden iyi verim almak için, fidanların iyi olması gerekir. Bu yüzden sertifikalı fidan yetiştirmek önemlidir.