Zafer Arapkirli'den Cumhuriyet Bayramı'nda skandal paylaşım!

Cumhuriyet yazarı Zafer Arapkirli, Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümünde skandal ifadeler kullandı. Arapkirli’nin Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İstanbul’da gerçekleşen etkinlikleri "istanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu" olarak nitelemesi sosyal medyada büyük tepki ile karşılandı. Arapkirli’nin bu ifadeleri, bir dönem paylaştığı "Yuh be kardeşim! Bu kadar nefret mide bulandırır" sözlerini akıllara getirdi. Arapkirli’nin paylaşımlarına tepki gösteren diğer sosyal medya kullanıcıları İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet etti.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2019, 11:14 Güncelleme 30 Ekim 2019, 11:14
Zafer Arapkirli’den Cumhuriyet Bayramı’nda skandal paylaşım!

İÇİNDEKİLER

Gazeteci Zafer Arapkirli, İstanbul seçimlerinden sonraki ilk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını büyük bir coşku ile paylaşırken büyük bir skandala imza attı.

Arapkirli, sanki İstanbul'da ilk kez Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ile kutlanıyormuş algısı verirken, nefret tohumları ekmeyi de ihmal etmedi.

Üç ayrı paylaşım yapan Arapkirli, ilkinde "İSTANBUL (bi nevi) DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNU KUTLUYOR" dedi.

İkinci mesajında ise daha da ileri giderek, "İSTANBUL (bi nevi) "GELDİKLERİ GİBİ (defolup) GİTTİLER" DİYOR." ifadesini kullandı.

Arapkirli'nin son mesajı ise "İSTANBUL Derin bir nefes aldı bu gece." oldu.

İBB yönetimini CHP'nin almasını üstü kapalı olarak işgalden kurtuluş olarak gören ve yine adını anmadan AK Parti'yi de işgal gücü gibi gösteren Zafer Arapkirli'nin bu mesajlarına sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü.

O tepkilerden birinde Arapkirli'ye bir sosyal medya kullanıcısı kendi sözü ile seslendi: "Bu kadar nefret mide bulandırır"

İşte o tepkilerden bazıları: