30 Ekim af son dakika haberleri: Yeni yargı paketi açıklaması!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bugün yargı paketi ile ilgili son dakika açıklaması. yaptı. Bu bağlamda af yasası ile ilgili detaylar haberimizde olacak. Bir zamandır Adalet Bakanlığı'nın üstünde çalıştığı düzenlemenin, bundan böyle getirilmesi düşünülen yargı paketleri içerisinde değil, ayrı bir düzenleme olarak Meclis'ten geçirilmesi düşünülüyor.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2019, 11:13 Güncelleme 07 Kasım 2019, 10:32
30 Ekim af son dakika haberleri: Yeni yargı paketi açıklaması!

İÇİNDEKİLER

Cezaevlerinde halihazırda 280 bin kadar tutuklu ve hükümlü yer alıyor. Uyuşturucu suçlarının infaz indirimi kapsamına alınıp alınmayacağı merak konusu haline gelmişti. Yeni yargı paketiyle denetimli serbestlikler de düzenleniyor. Buna göre; 10 yıl ceza alan bir mahkum, 4 yıl ceza evinde kaldıktan sonra denetimli serbestlikten yararlanacak. İşte 30 Ekim af ile ilgili son gelişmeler...

SON DAKİKA AF HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

İKİNCİ YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, af teklifinin ikinci infaz paketiyle birlikte Aralık ayının başında Meclis'e geleceğini söyledi. Akçay, "O konuda biliyorsunuz, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın da açıklamaları var. Aralık ayından önce çıkacağına ümit ediyoruz. İç tüzük değişikliklerinin yapılmasını gerektiğini biz söyledik." Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ikinci yargı paketine ilişkin takvimin belli olup olmadığının sorulması üzerine, tarihin Meclis'in gündemi ve yoğunluğuna bağlı olarak netleşeceğini kaydetti.

İKİNCİ YARGI PAKETİNDE NELER VAR?

"Hazırlıkları süren 'ikinci yargı paketi' bir ay sonra 'infaz' düzenlemesiyle siyasetin gündemine gelecek. Kamuoyunda 'af' olarak nitelendirilen çalışma, infaz indirimi ve denetimli serbestlik koşullarını kapsayacak.

280 BİN TUTUKLU VAR

Cezaevlerinde halihazırda 280 bin kadar tutuklu ve hükümlü yer alıyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün Temmuz 2019 bilgilerine göre Türkiye'de 353 cezaevi var ve bunların toplam kapasitesi 218 bin. Gerçekleştirilecek infaz düzenlemesi ile, cezaevinden en az 38 bin kişinin tahliye olacağı düşünülüyor.

38 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLECEK

AK Partili bir görevli, üst sınırı hemen öngörmenin mümkün olmadığını söylemekle beraber 38 ile 40 bin arasında kişinin kanun çıkar çıkmaz tahliye edilebileceğini düşündüklerini ifade etti.

AF YENİ YARGI REFORMUNDA ÇIKACAK MI?

Hazırlanan düzenlemenin içerisinde af yasası bulunmuyor ancak ceza infaz sisteminde bir dizi değişiklikler yer alıyor. Tutuklu kalınan sürenin hesaplanması, denetimli serbestlik için uygulanan sürenin 4 yıldan 6 yıla çıkarılması. Bazı dava ve hükümlerin kaldırılması gibi infaz yasalarında değişiklik öngörülüyor. Kesinlikle af yada ceza infaz yasasından faydalanamayacak suçlar da hemen hemen belli oldu. Toplum tarafından kınanan suçlar, terör, istismar ve bunun gibi ağır suçlar için herhangi bir indirim yada af bulunmuyor.