Uyuşturucu baronu El Chapo Joaquin Guzman'ın oğlu gözaltına alınınca kenti savaş alanına çevirdiler!

Meksika’nın en büyük uyuşturucu baronu El Chapo Joaquin Guzman’ın oğullarından birini yakalaması ile birlikte Culiacan kentinde adeta savaş çıktı. Pantronlarını polisin elinden almak için kenti birbirine katan kartel üyeleri Meksika polisini ağır makineli silahlarla kıskaç altına aldı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Meksika polisi, can kaybını önlemek amacıyla geri adım atarak uyuşturucu baronunun oğlu Ovidio’yu serbest bırakmak zorunda kaldı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından sosyal medyada gündeme oturan konu ile birlikte El Chapo Joaquin Guzman kimdir sorgusu, arama motorlarının en popüler konularından biri haline geldi.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2019, 11:49 Güncelleme 18 Ekim 2019, 11:49
Uyuşturucu baronu El Chapo Joaquin Guzman’ın oğlu gözaltına alınınca kenti savaş alanına çevirdiler!

İÇİNDEKİLER

Kartel üyeleri, ağır silahlarla birlikte karmaşa yarattığı şehrin yollarını araçlarla kapatarak ateşe verdi. Fotoğraflar sosyal medya üzerinden yayıldı.

'El Chapo' (bücür) lakaplı Meksikauyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğlu Ovidio Guzman Lopez, Meksika'nın Culiacán kentinde rutin bir devriye sırasında bir evde ele geçirildi.

Ovidio Guzman Lopez'in ABD'de uyuşturucu akışını sağlayan en büyük kartel olan Sinaloa kartelinin eski lideri olduğu açıklandı.

Yetkililerin açıklamasına göre, kartel üyeleri Ovidio Guzmán'ı güvenlik güçlerinin elinden kurtarmak için ateş açtı. Ağır silahlara sahip kartel destekçisi olan maskeli adamlar, Meksikalı askerlerle karşı karşıya geldi.

50 kalibrelik keskin nişancı tüfekleri ve kamyona monte makineli tüfeklerle güvenlik güçlerine saldıran kartel üyeleri, sokakları ateşe verdi. Silahlı adamlar önemli caddeleri kontrol alarak yanan araçlarla barikatlar yaparak şehre girişi engelledi. Kartele bağlı silahlı saldırganlar, şehri dolaşırken yol kenarındaki otomobilleri ve bir benzin istasyonu da ateşe verdi.

Olayları gören siviller, yakınlardaki bir süpermarketin koridorlarında rafların aralarına saklanırken, kimileri de banliyö caddelerinde saklanacak yer aramak için kaçıştılar.

EL CHAPO JOAQUIN GUZMAN KİMDİR?

Meksika'nın ünlü uyuşturucu baronu Joaquin Guzman, El Chapo olarak adlandırılıyor. Guzman, 2014 yılında devlet güçleri tarafından yakalandı ancak 14 Temmuz 2014'te hapishanede duşların altına 1,5 kilometre uzunluğunda tünel kazdırıp firar etti. Ardından Amerikan yetkililer Guzman'ın yakalanması için gerekli bilgileri verene 5 milyon dolarlık ödül vadetti. Guzman, şuan ABD'de ömür boyu hapse mahkum edilmiş durumda.