Trump'tan Türkiye'ye yaptırım tehdidi!

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı harekatı devam ederken ABD Başkanı Donald Trump'dan bir tehdit mesajı daha geldi. Açıklamaları birbiri ile bağdaşmayan Trump, bu sefer de "Türkiye ve Kürtlerle konuşuyorum. Türkiye kurallara göre oynamazsa yaptırım uygularız. Bölgede ABD askeri yok, durumu yakından takip ediyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2019, 16:45 Güncelleme 10 Ekim 2019, 17:49
Trump’tan Türkiye’ye yaptırım tehdidi!

İÇİNDEKİLER

Harekat başlamadan önce Türkiye'yi ekonomik olarak bitirmekle tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump, daha sonrasında "Birçok grup arasındaki çatışmalar yüzlerce yıldır devam ediyor.ABD asla Ortadoğu'da olmamalıydı, 50 askerimizi çektik. Sonu gelmeyen saçma savaşlar, bizim için bitiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Trump son paylaştığı tweetinde ise yine Türkiye'yi tehdit etti. Türkiye'nin güney sınırındaki YPG tehdidi nedeniyle başlattığı Barış Pınarı Harekatı öncesinde askerlerini çeken ABD Başkanı Donald Trump geçmiş sözleriyle çelişkili bir tweet daha attı. Trump, Türkiye'yi yaptırımla tehdit ederek, "Türkiye ve Kürtlerle konuşuyorum. Türkiye kurallara göre oynamazsa yaptırım uygularız. Bölgede ABD askeri yok, durumu yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.