Mağduriyet oyunu tutmayan Ekrem İmamoğlu CHP'li gazetecileri "zavallı" ilan etti

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekibi tarafından sosyal medyada pompalanan "İmamoğlu AFAD'ın deprem toplantısına davet edilmedi" yalanını haberleştiren CHP'li bazı gazeteciler, olayın gerçeği yansıtmadığının ortaya çıkması üzerine özür dilemişlerdi. İmamoğlu özür dileyen gazetecileri "zavallı" ilan etti.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2019, 14:24 Güncelleme 29 Eylül 2019, 15:17
Mağduriyet oyunu tutmayan Ekrem İmamoğlu CHP’li gazetecileri zavallı ilan etti

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaşanan depremin ardından AFAD tarafından düzenlenen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Toplantısına katılmayan İmamoğlu, mağduriyet edebiyatı yapmak için ekibi aracılığı ile sosyal medyada "davet edilmedim" yalanını pompaladı. Bu yalana balıklama atlayarak haberleştiren bazı gazeteciler ise İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamayla gerçeğin ortaya çıkmasının ardından özür diledi.

İnsanların canı söz konusuyken bile "mağduriyet" yalanı ile prim yapmaya çalışan İmamoğlu istediğini elde edemeyince bu kez de konunun tarafı olmasına rağmen kendisine sorulmadığını iddia etti. Oysa ki toplantı konusu dün bazı gazeteciler tarafından İmamoğlu'na sorulmuştu. Bir gazeteci tarafından İmamoğlu'na sorulan "İstanbul Valiliği'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bu sabah Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı yapıldı, siz bu toplantıya davet aldınız mı?" yönündeki soruya CHP'li Başkan "Arkadaşlarım orada şu anda benim. Genel Sekreter Yardımcımız ve diğer arkadaşlarımız orada" cevabını vermişti. Toplantıya davet edilmesine rağmen gitmeyerek "davet edilmedim" algısı yapan İmamoğlu, gerçeğin ortaya çıkmasının ardından özür dileyen gazetecileri "zavallı" olarak nitelendirdi.

KENDİSİNE ZAVALLI DİYEN İMAMOĞLU'NUN SÖZLERİNİ PAYLAŞTI
İmamoğlu'nun deprem toplantısına davet edilmediği yalanını atıp ardından özür dileyen isimlerden biri de Ahu Özyurt'tu. Özyurt İmamoğlu'nun toplantıya davet edildiği ortaya çıkınca takipçilerinden özür dilemişti. Yine aynı Ahu Özyurt, İmamoğlu'nun kendisini de hedef alan "zavallı" sözünü sosyal medya hesabından paylaşarak adeta zavallılığı kabullendi.