İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi! Yarın okullar tatil mi?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre bugün öğle saatlerinde merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğünde deprem oldu. Şiddetli depremin ardından okullar boşaltıldı. Yaşanan depremin ardından milyonlarca öğrenci İstanbul'da yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt arıyor.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2019, 20:07 Güncelleme 27 Eylül 2019, 00:42
İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi! Yarın okullar tatil mi?

İÇİNDEKİLER

Bugün öğle saatlerinde merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depremin ardından akıllarda 27 Eylül Cuma günü İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı sorusu geldi. Konuyla ilgili son olarak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından açıklama yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Vali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müz aracılığıyla 7060 okulumuzda gerekli incelemeler yapılmıştır. Bu incelemeler sonucunda eğitim öğretime ara verilmesini gerektirecek herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır. Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir."

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yarın okulların eğitim öğretime devam edeceğini belirtti. Oktay yaptığı açıklamada "Yarın okullarımızı tatil ettirecek bir bulguya rastlamadık. Yarın okullarımız açık olacaktır." şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DA KORKUTAN DEPREM

Merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 6,99 kilometre derinliğinde oluştuğu ve Silivri'ye uzaklığının 21,68 kilometre olduğu belirtildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi de depremin büyüklüğünü 5,7 olarak açıkladı.

ARTÇI SARSINTILAR YAŞANDI

AFAD, depremin ardından en büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçı sarsıntının kaydedildiğini bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Türkiye Deprem Veri Merkezinden alınan verilere göre, Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında saat 13.59'da 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği anımsatıldı.

İlk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar'da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, Şirinevler'de yan yatan bir binanın tahliye edildiği, Sultangazi ve Eyüp'te iki binada hasar oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, olası ihtiyaca karşın AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliğine destek olarak Sakarya, Bursa, Ankara ve Afyonkarahisar'daki AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 80 AFAD arama kurtarma uzmanının İstanbul'a sevk edildiği bildirildi. Açıklamada, haberleşme hatlarındaki sorunun giderilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.