Ceza indirimi yasası çıktı mı? Kimler hangi mahkumlar tahliye edilecek?

AF- Son dakika haberi: Mahkumlara af olarak kamuoyunda bilinen infaz düzenlemesi için AK Parti 'den bir açıklama geldi. Grup Başkanvekili Mehmet Muş: İnfaz yasası yetişirse bu hafta içerisinde meclis başkanlığına sunacağız İnfaz yasası ile ilgili ayrı bir düzenleme olacak. Düzenlemenin yasalaşmasının ardından tahliye olacak binlerce kişi Meclis çalışmalarının hangi tarihte başlayacağını araştırmayı sürdürüyor.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2019, 09:37 Güncelleme 25 Eylül 2019, 13:44
Ceza indirimi yasası çıktı mı? Kimler hangi mahkumlar tahliye edilecek?

İÇİNDEKİLER

AF- Son dakika haberi: Mahkumlara af için AK Parti 'den açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muş bir son dakika açıklaması yaptı ve yargı paketi taslak metninin CHP 'ye sundu. Bu bağlamda yapılacak olan çalışma genel af niteliğinde değil, şartlı salıverilme ve denetimli serbestliğin yeniden düzenlenmesi ile özel infaz uygulamalarının getirilmesini içeren bir kanun teklifi olacak.

AF SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

İNFAZ YASASI BU HAFTA MECLİS BAŞKANLIĞINDA

Grup Başkanvekili Mehmet Muş: İnfaz yasası yetişirse bu hafta içerisinde meclis başkanlığına sunacağız İnfaz yasası ile ilgili ayrı bir düzenleme olacak.

AYRI BİR DÜZENLEME HAZIRLANDI

Daha önce de aktardığımız bilgide af olarak bilinen infaz yasası düzenlemesinin ayrı bir paket halinde meclise geleceğini belirtmiştik. AK Parti 'den gelen açıklama da bunu doğruladı. AK Partili Muş , infaz düzenlemesinin de bu hafta hazırlanıp eğer yetiirse meclis başkanlığına sunulacağını söyledi.

AF YASASI-CEZA DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Yapılan açıklamara göre yeni çalışma terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak.

CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ O SUÇLARI KAPSAMIYOR!

Çalışma bir genel af niteliğinde değil, şartlı salıverilme ve denetimli serbestliğin yeniden düzenlenmesi ile özel infaz uygulamalarının getirilmesini içeren bir kanun teklifi olacak. Yeni çalışma terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak. Ancak infaz rejimi uyarınca adli suçlarda cezanın yüzde 66'sının yatılmasında değişikliğe gidilerek bu oran yüzde 50'ye çekilecek. Yani cezaevinde kalma süresi kısalacak. Çalışmada çocuklu kadın mahkumların cezalarının ev hapsine dönüşmesini sağlayacak bazı düzenlemelere de yer veriliyor.