CHP'li belediyenin hukuksuzluğuna mahkeme 'dur' dedi!

CHP'li Mudanya Belediyesi, 7 işçisini geçici görev bahanesiyle Tunceli Hozat ile Ardahan Belediyeleri'ne sürmüştü. Konuyla ilgili yargıya başvuran 7 çalışanı mahkeme haklı buldu.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2019, 17:46 Güncelleme 22 Eylül 2019, 17:46
CHP’li belediyenin hukuksuzluğuna mahkeme ’dur’ dedi!

İÇİNDEKİLER

Mudanya İlçe Belediyesi'nden 'geçici görevlendirme' gerekçesi ile Tunceli ve Ardahan'a gönderilen 7 memur açtıkları davayı kazandı.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Erkan Ataman, çalışanların görevlendirme adı altında sürgün edildiğini ve hukukun bu sürgüne dur dediğini ifade ederek şunları söyledi:

"SONUNA KADAR İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ"
"CHP'li Bursa Mudanya Belediyesi tarafından Ardahan'a sürgüne gönderilen, üyemiz Eyüp Kalkan ile ilgili, Bem- Bir- Sen Bursa Şube Başkanlığımız hukukçularınca açılan yürütmeyi durdurma talepli davamız olumlu sonuçlandı ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bem-Bir-Sen Bursa şube olarak üyelerimizin sonuna kadar yanındayız."

"UYGULAMA GÖREVLENDİRME DEĞİL, MOBBİNGDİ"
"Uygulama keyfidir. Sürgün, mobbing, yıldırma işlemi olduğu, hakkın kötüye kullanıldığı, keyfiliği hukuk düzeninin korumadığı ortadadır. Daha önce de Mudanya Belediyesi tarafından mobbing işlemlerine tabi tutulan ve asıl işi muhasebe, insan kaynakları olmasına rağmen Temizlik İşleri'nde görevlendirilen kişiler vardı. Bu kararlar da Mahkeme kararıyla iptal edilmişti."

MAHKEME KARARI
Dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27.maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, tebliğe tarihinden 7 gün içerisinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verilmiştir."