Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan İdlib uyarısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İdlib'deki saldırılar Avrupa'ya yeni göç dalgası başlatabilir. Rusya, İdlib'deki gözlem noktalarına saldırı olmayacağı güvencesini verdi. İran petrol tankeri Türkiye'ye değil Lübnan'a gidiyor.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2019, 11:47 Güncelleme 30 Ağustos 2019, 11:51
Son dakika: Bakan Çavuşoğlu’ndan İdlib uyarısı

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Norveç Dışişleri Bakanı Soreide ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Suriye'de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çavuşoğlu, Türk ordusunun siyasi çözümün ardından Suriye'den çıkacağını ancak rejimin siyasi çözüme inanmadığını vurguladı.

Oslo'da konuşan Çavuşoğlu, İdlib'deki saldırıların Avrupa'ya yeni bir göç dalgası başlatabileceğininin de altını çizdi. Çavuşoğlu ayrıca, Rusya'nın rejim güçlerinin TSK gözlem noktalarına saldırmayacağı yönünde güvence verdiğini söyledi.

Çavuşoğlu'nun gündemindeki konularda biri de Cebelitarık'ta bir süre alıkonulduktan sonra serbest bırakılan ve Türkiye'ye geleceği iddia edilen Adrian Darya isimli tankerdi. Çavuşoğlu, tankerin Türkiye'ye geleceği iddialarını yalanlayarak Adriyan Darya'nın Lübnan'a doğru gittiğini açıkladı.