Türkiye ile Rusya arasında kritik görüşme

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda Suriye ve İdlib konularını görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2019, 17:10 Güncelleme 22 Temmuz 2019, 17:32
Türkiye ile Rusya arasında kritik görüşme

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu Rus mevkidaşı ile görüşme gerçekleştirdi. İki bakanın Suriye ve İdlib konularını ele aldığı bildirildi.İdlib konularını ele aldığı bildirildi.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA
Görüşmenin İdlib bölgesinde yaşanan gerilimden sonra yapılması dikkat çekti. Öyle ki Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde bir pazar yerine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 25'e yükseldi. Son 24 saatte İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşkelere düzenlenen hava saldırılarında 34 sivil öldü.

ABD İLE SURİYE ZİRVESİ​
Mevlüt Çavuşoğlu, Lavrov görüşmesinden önce ABD Suriye özel temsilcisi Jeffrey ile görüştü. Çavuşoğlu ile Jeffrey arasındaki buluşma, 2 saat 45 dakika sürdü. Toplantıda Suriye'deki siyasi süreç, İdlib, güvenli bölge, anayasa komitesi konuları ele alındı.