Bedelli askerlik başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? 2019 bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Bedelli askerlik başvuruları, yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesinin ardından en çok aranılan konular arasında yer aldı. Yeni sistem ile birlikte bedelli askerlik kalıcı hale geldi. Yaş şartı aranmaksızın isteyen her yükümlü bedelli başvurusunda bulunabilecek. Peki, bedelli askerlik başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? 2019 bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Giriş Tarihi 28 Haziran 2019, 13:33 Güncelleme 28 Haziran 2019, 17:28
Bedelli askerlik başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? 2019 bedelli askerlik ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Bedelli askerlik başvuruları ne zaman başlıyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni askerlik sistemini onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni askerlik sistemi ile birlikte bedelli askerlik kalıcı hale kaldı. Bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşlar, başvuruların ne zaman başlayacağını ve bedelli askerlik ücretinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki, bedelli askerlik başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? 2019 bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte konu ile ilgili detaylar...

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bedelli askerlik başvurularının resmi olarak hangi tarihte başlayacağı henüz bilinmiyor. Yeni sistemin yürürlüğe girmesinin ardından gelen haberlere göre bedelli askerlik başvurularının 1 Temmuz'da başlaması beklendiği bildiriliyor. Resmi olarak bedelli askerlik başvurularının tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Yeni sistemde 20 yaşını doldurmuş ve 31 bin TL ödeyenler bedelli askerlik yapabilecek. Bedelli askerlikten yararlananlar bir aylık temel eğitimin ardından terhis olacak.

BAKAYA VE YOKLAMA KAÇAKLARINA BEDELLİ AFFI

Ülkemizde şu an bakaya ya da yoklama kaçağı olan 460 bine yakın vatandaş var. Yeni sistemle birlikte bakaya ya da yoklama kaçağı olanlar, bedelli yapmak isterse büyük oranda açıkta kalacaktı. Bunun için de önlem alındı.

Çıkan karara göre bakaya, yoklama kaçağı 460 bin genç 1 Kasım'a kadar başvurmaları halinde bedelliden yararlanacak.

BEDELLİ ASKERLİK KURASI NE ZAMAN?

Bedelli askerlik başvurularında kontenjan ise 145 bin… Başvuruların 145 binden fazla olması durumunda kuraya gidilecek. Bedelli askerlik kuralarının ise Aralık ayında yapılması bekleniyor.

DÖVİZLİ ASKERLİK NASIL OLACAK?

Yurt dışında ikamet eden ve çok vatandaşlık hakkına sahip olanlar, en az 3 yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde bulunmaları halinde, çalışma şartı aranmadan bu madde hükümlerinden yararlandırılacak. Yurtdışında bulunup dövizle askerlik yapma hakkı olanlar da 31 bin lira karşılığı Euro yatırarak askerliğini yapmış sayılacak.