Köprü çalışması son dakika ne zaman bitecek? İBB FSM trafik durumu! 15 Temmuz ve FSM köprü çalışması bitiş tarihleri

FSM köprü çalışması ne zaman bitecek? Planlı bir çalışma olarak başlatılan FSM köprüsündeki tadilat trafiği durma noktasına getirdi. Bugün başlayan onarım çalışmasını bilmeyen vatandaşlarsa trafikte mahsur kaldı. İnternette de FSM köprü çalışması ne zaman bitecek, FSM trafik durumu nedir, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tadilatı ne kadar sürecek gibi sorulara yanıt aranıyor. Yapılan açıklamada, "Çalışmalara 27 Haziran 2019 tarihinde başlanarak 17 Ağustos 2019'da bitirilmesi planlanmaktadır" ifadelerine yer verildi. 50 gün sürecek bakım ve onarım çalışmaları kapsamında her iki köprüde bazı şeritler kapatıldı.

Giriş Tarihi 28 Haziran 2019, 09:04 Güncelleme 28 Haziran 2019, 09:04
Köprü çalışması son dakika ne zaman bitecek? İBB FSM trafik durumu! 15 Temmuz ve FSM köprü çalışması bitiş tarihleri

İÇİNDEKİLER

FSM köprü çalışması ne zaman bitecek? Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde gerçekleştirilen tadilat sebebiyle trafikte büyük bir yoğunluk oluşmuş durumda. İnternette ise FSM köprü çalışması ne zaman bitecek, tadilat ne kadar sürecek, FSM trafik durumu nedir gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki FSM köprü çalışması ne zaman bitecek? Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tadilatı ne kadar sürecek? Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul'da Kavacık ile Hisarüstü arasında, Asya ile Avrupa'yı Boğaziçi Köprüsü'nden sonra ikinci kez bağlayan asma köprü. Yapımına 4 Ocak 1986'da başlanılan ve ankraj blokları arasındaki uzunluğu 1.510 m, orta açıklığı 1.090 m, genişliği 39 m, denizden yüksekliği 64 m'dir

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden köprü açıklaması


Açıklamada, İstanbul halkını en az etkileyecek şekilde azami özen gösterilerek 24 saat 3 vardiya düzeniyle iki etap halinde yapılacak çalışmaların 27 Haziran-17 Ağustos tarihlerinde devam etmesinin planlandığı kaydedildi. Ayrıca çalışmalar esnasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa-Asya istikametinin (güney platformu) 4 şeridinin kapatılarak, trafik akışının kuzey platformdan 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş olarak sağlanacağı, güney platformdaki çalışmaların tamamlanmasının ardından ise köprünün Asya-Avrupa istikametinde (kuzey platformu) bulunan 4 şeridin kapatılarak, trafik akışının güney platformdan 2 şerit gidiş 2 şerit geliş olarak yapılacağı bildirildi.

"15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE HERHANGİ BİR ÇALIŞMA OLMAYACAKTIR"

Çalışmalar esnasında emniyet tedbirlerinin alınacağı ve trafik işaretlemelerinin yapılacağı aktarılarak, güzergahı kullanacak sürücülerin yol üzerinde bulunan trafik işaretlerine ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "Yukarıda bahsettiğimiz işler kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde herhangi bir çalışma olmayacaktır" denildi

KÖPRÜ ÇALIŞMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Yapılan açıklamada, "Çalışmalara 27 Haziran 2019 tarihinde başlanarak 17 Ağustos 2019'da bitirilmesi planlanmaktadır" ifadelerine yer verildi. 50 gün sürecek bakım ve onarım çalışmaları kapsamında her iki köprüde bazı şeritler kapatıldı.

İstanbul'da iki yakayı birleştiren ilk köprü olma özelliğini taşıyan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise çalışmaların devam ettiğini belirten İstanbul Valiliği, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ana halat semer bölgesi geçiş takviyesi ve FSM Köprüsü ankrajlarının su drenajı onarım işinin sürdürüldüğünü ve çalışmaların bitimine kadar trafikte yaşanacak olan herhangi bir aksilik için anlayış beklediğini ifade etti.

FSM trafik durumu için tıklayınız

Yapılacak çalışmalar kapsamında 1988 yılında yapımı tamamlanan ve toplamda bin 510 metre uzunluğa sahip Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa-Asya istikametindeki 4 şerit ulaşıma kapatılarak, gidiş ve gelişler 2'şer şeritten devam edecek. Köprüde bulunan mevcut asfalt kaldırılacak, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak derzlerin onarımı gerçekleştirilecek. 17 Ağustos'ta tamamlanacak olan çalışmalar öncesinde FSM Köprüsü'nde görevli polis ekipleri ve Karayolları ekipleri trafiğin rahat sağlanması için gerekli tüm tedbirleri almaya başladı. Saat 22.00 itibariyle Asya'dan Avrupa'ya olan istikameti iki şeride indiren ekipler Avrupa'dan Asya'ya olan istikamette de 4 şeridi kapatarak onarım çalışmalarına başlayacak.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Çalışmalara ilişkin İstanbul Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 27 Haziran-17 Ağustos arasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM'de kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları yapılacak. Bazı şeritler trafiğe kapatılacak. Sürücülerimizden anlayış bekliyor, alternatif yolların kullanılmasını istirham ediyoruz" denildi.

FSM KÖPRÜSÜ TRAFİK DURUMU

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki asfaltlama çalışmaları nedeniyle 4 şerit trafiğe bu gece kapatıldı. Köprüde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun trafik oluştu.

52 gün çalışmalar kapsamında ilk aşamada köprünün Avrupa-Asya istikameti yönündeki 4 şeridi kapatılarak, trafik akışı Asya-Avrupa istikametinde 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş olarak sağlanıyor. Avrupa-Asya istikametindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından köprünün Asya-Avrupa istikameti yönündeki 4 şeridi kapatılarak çalışmalar devam edecek.

Sabah saat 08.30 itibariyle İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 49 olarak gözlenirken, her iki köprüde ve Avrasya Tüneli'nde Anadolu'dan Avrupa'ya geçişlerde trafik yoğunluğu oluştu.

FSM TARİHİ

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul'da Kavacık ile Hisarüstü arasında, Asya ile Avrupa'yı Boğaziçi Köprüsü'nden sonra ikinci kez bağlayan asma köprü. Yapımına 4 Ocak 1986'da başlanılan ve ankraj blokları arasındaki uzunluğu 1.510 m, orta açıklığı 1.090 m, genişliği 39 m, denizden yüksekliği 64 m'dir