Kemal Kılıçdaroğlu terörden mahkum olan Ayşe Çelik'i kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu'daki hendek operasyonları esnasında askerimize iftira atarak terör propagandası yapmaktan mahkum edilen ardından ise tahliyesine karar verilen Ayşe Çelik isimli öğretmeni kabul etti. Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2019, 19:09 Güncelleme 07 Haziran 2019, 19:09
Kemal Kılıçdaroğlu terörden mahkum olan Ayşe Çelik’i kabul etti

İÇİNDEKİLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında terör örgütü propagandası yapmak suçundan mahkum edilen ancak daha sonra tahliye edilen öğretmen Ayşe Çelik'i kabul etti.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Çelik'i makamında kabul ederek bir süre görüştüğü belirtildi.

Çelik, görüşmede, kendi yaptığı Kılıçdaroğlu resmini hediye etti.

TERÖR PROPAGANDASINDAN CEZA ALMIŞTI
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Kanal D'de yayınlanan "Beyaz Show" programına telefonla bağlanan Ayşe Çelik'in "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verilmişti.

Sanık Ayşe Çelik'in suç tarihinde PKK terör örgütünün şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiğini ve bu şekilde ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçunu işlediği sabit olduğundan, suçun işleniş biçimi ve özelliği, sanığın kastı, suç konusunun önem ve değeri nazara alınarak 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanığın suçu basın yayın yoluyla işlediği sabit olduğundan cezasının 1 yıl 6 aya çıkartılmasına, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasının 1 yıl 3 aya düşürülmesini kararlaştırdı.