Son dakika haberi: Türkiye'den İsrail'e sert tepki: Dur deme vakti gelmiştir!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yasadışı yerleşim faaliyetleri hakkında açıklama yayımladı. Bakanlık açıklamada, "İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşim faaliyetlerini mübarek Ramazan ayında da sürdürmesi, insanlık dışı yüzünün yeni bir tezahürüdür" ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2019, 16:44 Güncelleme 01 Haziran 2019, 16:44
Son dakika haberi: Türkiye’den İsrail’e sert tepki: Dur deme vakti gelmiştir!

İÇİNDEKİLER

İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasadışı yerleşim faaliyetleri hakkında açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, 'İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşim faaliyetlerini mübarek Ramazan ayında da sürdürmesi, insanlık dışı yüzünün yeni bir tezahürüdür' ifadesini kullandı.

İNSANLIK DIŞI YÜZÜNÜN YENİ BİR TEZAHÜRÜDÜR
Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasadışı yerleşim faaliyetleri hakkındaki yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşim faaliyetlerini mübarek Ramazan ayında da sürdürmesi insanlık dışı yüzünün yeni bir tezahürüdür.

İsrail son olarak Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanıdığımız Doğu Kudüs'te 800'den fazla ilave konut inşasına izin vermekle Filistin halkının haklarını gaspetmeyi sürdürmüştür.

DUR DEME VAKTİ GELMİŞTİR
Temel insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail'in, Kudüs'ün statüsünü aşındırmayı ve iki devletli çözüm vizyonunu tahrip etmeyi hedefleyen kararlarına dur demek vakti artık gelmiştir.

Filistin'de tarihin yeniden yazılmasını, adaletin ekonomik çıkarlara değişilmesini, haysiyet ve meşruiyetin gözardı edilmesini asla kabul etmeyeceğiz. Filistinli kardeşlerimize ve Filistin'in haklı davasına desteğimizi daima sürdüreceğiz."