Son dakika... Başkan Erdoğan: Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızlığı...

'AK Parti İstanbul mahalle başkanları' ile Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftar programında açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Siyasetimizde milletle inatlaşmak, millete rağmen iş görmek, millete rağmen yol yürümek diye bir anlayış kesinlikle yoktur. Milletimizin hakkını, hukukunu, iradesini korumak için mücadele ettik, bu sebeple YSK'nın seçimin yenilenmesi kararını isabetli buluyoruz." dedi. Erdoğan, "Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızlığı, milli irade hırsızlığı tam bir felakettir" ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2019, 21:29 Güncelleme 27 Mayıs 2019, 01:30
Son dakika... Başkan Erdoğan: Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızlığı...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti İstanbul mahalle başkanları' ile Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftar programında bir ayara geldi. Başkan Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Başkan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Biz milletimizin kalbinde doğduk, ne halkoymalarında ne Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne de Türkiye geneli ifade eden sonuçlarda hayal kırıklığına uğramadık. Bizim siyasetmizde milletle inatlaşmak, millete rağmen yol yürümek gibi bir anlayış yoktur, sürekli kendimizi sorgulayarak hizmet üretmeye devam edeceğiz. Millet ile siyaset yapmanın gücünü Belediye Başkanlığı yapmamdan beri iyi biliyorum. 1994'te İBB Başkanlığını kazanmamızın temelinde tek vücut olarak çalışmamız vardır.

10,5 milyon üyesiyle Türkiye'nin yaygın tabanına sahip partisi durumundayız.

İstanbul'da 2 milyon 300 bin üyeye sahibiz. İstanbul'da bu kadar üyeye sahipsek sadece İstanbul üyelerimizi ciddi manada çalıştıralım. Bir üye yanında iki oy daha getirsin mesele bitti ama üyelerimizi çalıştıralım önce. 'Üyeyim ama çalışmıyorum' olmaz, üyeliğin bir sorumluluğu var.

YSK'nın yeniden seçim kararında hırsızlıklar yolsuzluklar vardır, her hırsızlık kötüdür ama milli irade hırsızlığı, oy hırsızlığı tam bir felakettir.


"212 BİNDEN FAZLA OY ŞÜPHELİ HALE GELMİŞTİR"
YSK'nın kararını isabetli buluyoruz. Kararda tüm bilgiler belgeler yer alıyor. Bu sürecin gereğini İstanbul halkına çok iyi bir şekilde anlatmak gerekiyor.

Kanuna aykırı Sandık Kurulu Başkanı tarafından yönetilen sandıklarda, 212 binden fazla oy şüpheli hale gelmiştir. Aradaki fark azala azala 13 binlere geldi. Bu karara karşı çıkan YSK üyelerinin gerekçelerine baktığımızda dişe dokunur, vicdanları tatmin edici bir unsura rastlayamıyoruz.

En etkili siyaset yüzyüze yapılan, doğrudan gönüllere yapılan siyasettir.

"YASSIADA İDAMLA ANILMAYACAK"
Bugün buraya Yassıada'dan geldim. Orada Adnan Menderes ve 2 arkadaşı idam edildi. Artık Yassıa'da idamla anılmayacak, özgürlük ve demokrasiyle anılacak, ama nasıl idam edildiklerini orada anlatacağız.

Seçimi kazanmak için önce parti olarak bizim kendi aramızda dayanışma içinde olmamız şart. Önümüze çıkartılan siyasi ve ekonomik sıkıntıların kat be kat fazlası, bize bu tuzakları kuranların başında var.

Bir Başbakan'ın idamının arkasında CHP zihniyeti var. 'Bizi buraya gönderen irade böyle istediği için bu idamı yaptık' diyenler... İşte diyorum ki, onlara 23 Haziran'da gereken dersi sandıklarda verelim.

Allah'ın izniyle sorunlarımızın hepsinin de üzerinden gelecek güce ve kararlılığa sahibiz. En büyük hesap sahibi, unutmayın Allah'tır.