MEB öğretmen yetiştirme ve geliştirme için taşra teşkilatı kuruyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen yetiştirme ve geliştirme sisteminin daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi için illerde taşra teşkilatı kurmaya karar verdi. Taşra teşkilatında ayrıca öğretmenlerin ulusal, uluslararası düzeyde bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler ile ilgili iş ve işlemleri de yürütülecek.
Giriş Tarihi:
MEB tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatı, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin merkezi talimatla, mahallinde düzenlenmesi istenen eğitim öğretim faaliyetlerine yönelik iş ve işlemleri yapacak.
Taşra teşkilatında ayrıca öğretmenlerin ulusal, uluslararası düzeyde bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler ile ilgili iş ve işlemleri de yürütülecek.