Başkan Erdoğan'dan AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahaman'da gerçekleştirilen kampının kapanış töreninde açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Silahlı ve diplomatik teröre nasıl teslim olmadıysak ekonomik teröre de teslim olmayacağız. Yaşadıklarımız bile nasıl başa çıkacağımızı göstermiştir. " dedi. Başkan Erdoğan, "Türkiye'de özellikle yerli ve milli olan her şeye yönelik linç kampanyası söz konusu olduğunda kimse CHP'nin eline su dökemez" ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2019, 15:51 Güncelleme 28 Nisan 2019, 16:51
Başkan Erdoğan’dan AK Parti Kızılcahamam Kampı’nda önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı kapanış töreninde konuştu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
İstişare geleneği hem inancımızın hem de kültürümüzün önemli hasletlerinden biridir. Ekonomi güvenlikle beraber öncelik konularımızdan olacaktır. Saldırılar güvenliğimizle beraber ekonomimizi de hedef aldı. Son olarak Ağustos ayında kur, faiz ve enflasyon üzerinden saldırıya uğradık. Kısa sürede tedbirleri alıp normalleşme sürecine girdik.

"EKONOMİK TERÖRE DE TESLİM OLMADIK OLMAYACAĞIZ"
İhracatımız 168 milyar doları gibi tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Şimdi önümüzde seçim gerilimi yaşamayacağımız 4.5 yıl bulunuyor. Geçtiğimiz 17 yıldaki tecrübelerimiz bize önümüzdeki 4 yılda büyük başarılara imza atacağımızın güvenini veriyor. Vatandaşlarımızı rahatlatacak adımları attıkça, başımızdaki kara bulutların dağılacağına inanıyoruz.

"EKONOMİK TERÖRE DE TESLİM OLMADIK OLMAYACAĞIZ"
Ağustos ayından beri yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Silahlı ve diplomatik teröre nasıl teslim olmadıysak ekonomik teröre de teslim olmayacağız. Yaşadıklarımız bile nasıl başa çıkacağımızı göstermiştir.

24 Haziran seçimlerinden bu yana yaşadıklarımız bize saldırılarla nasıl mücadele edeceğimizi gösterdi. Güvenlik siyaseti ile ekonomik ilişkilerin kasıtlı olarak birbiri ile çatıştırıldığı bir dönemden geçiyoruz.

Onları Corc, Hans buralara getirmedi. Onları bu millet buralara getirdi. Şu anda bu ülkeyi biz yönetiyoruz. Biz yatırımcımızın girişimcimizin karşısında değiliz. Ama bu ülkenin karşısında olanlar bilsin ki bizi karşılarında bulurlar. Kalkıp da fırsatçılığa girişirlerse kusura bakmasınlar biz milletimizin yanında yer almaya mecburuz.

Türkiye her alanda olduğu gibi ekonomide de öyle bir ülkedir ki buzdağı gibi görmeyen kısmı görünen kısmından daha büyüktür. Potansiyelimiz kullandığı imkanlarından kat ve kat daha fazladır.

Diğer ittifaklara oy veren vatandaşlarımla ilgili asla bir kızgınlığımız, bir kırgınlığımız söz konusu değil, olamaz. CHP yönetimi başkadır. CHP'ye oy veren vatandaşlarımız başkadır. Bunu birbirinden ayıralım.

Türkiye'de özellikle yerli ve milli olan her şeye yönelik linç kampanyası söz konusu olduğunda kimse CHP'nin eline su dökemez Kandil'deki adam ne diyor biz CHP ile ittifak yapacağız. Bunları kim söyledi, söyleyenler belli. Bunlar sizinle beraber yürümedi mi? Hiçbir şehit cenazesinde görmediğimiz ama terörist cenazelerinde ön saflarda olanlar iyi salladık demiyor mu?

Diğer ittifaklara oy veren vatandaşlarımla ilgili asla bir kızgınlığımız, bir kırgınlığımız söz konusu değil, olamaz. CHP yönetimi başkadır. CHP'ye oy veren vatandaşlarımız başkadır. Bunu birbirinden ayıralım.

'EL KİRLENİR DİYE EL SIKMAYAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ VARSA KAYBETTİ''
Elim kirlenir diye el sıkmayan bir belediye başkan adayımız varsa kaybeder ve kaybetti. Siz belediye başkanlarımız el de sıkacaksınız vatandaşlarımızla da kucaklaşacaksınız. Arkadaşlar kimlerle oturuyorsunuz kalkıyorsunuz buna da çok dikkat etmeniz lazım. Hiç kimsenin şahsi ajandası Türkiye'nin ve AK Parti'nin misyonunun önüne geçemez. Kendisini ülkesinden ve partisinden büyük görerek bu yolda yürümeye kalkanlar zaten baştan kaybetmiştir. Böylelerinin Türkiye'ye ve AK Parti'ye kaybettirmesine de izin veremeyiz. Millete en iyi hizmeti kim yapıyorsa onunla yola devam etmek, ülkenin ve partimizin yöneticisi olarak bizim görevimizdi. Kendisine tanınan fırsatı, verilen imkanı kullanamayanlar nöbeti devretmeyi kabullenmek zorundadırlar.

"CHP YÖNETİMİ BAŞKADIR CHP'YE OY VEREN VATANDAŞLARIMIZ BAŞKADIR."
CHP yönetimi başkadır CHP'ye oy veren vatandaşlarımız başkadır. Biz saldırıyı açık bir dille kınadık. Biz, şehit yakınlarının ve koskoca bir ilçe halkının taciz edilmesine, tariz edilmesine, terörist ithamına ve hakarete maruz kalmasına karşı çıkıyoruz. Biz terör örgütün güdümündeki partiyle birlikte olursanız şehitlerimizin kemiklerini sızlatırsınız diyoruz onlar olayı meşrulaştırma olarak gösteriyor. Sen Çubuk'taki vatandaşlarım zaten yaralı onları taciz edeceksin. Teröristlerle eş duruma getireceksin.

Biz kimseyi linç etmiyoruz şehitlerimizin aziz hatıralarını savunuyoruz. CHP kafası "biz sırtımızı PKK'ya dayıyoruz" diyen partiyle ittifak yapan sanki kendileri değilmiş gibi Kuvayı Milliye'den dem vuruyor.

Bunu ben demiyorum bunu Kandil'deki adam diyor. Ne diyor "biz CHP ile ittifak yapacağız" diyor. Türkiye'de özellikle yerli ve milli olan her şeye yönelik linç kampanyası söz konusu olduğunda kimse CHP'nin eline su dökemez. Gerek partide gerek yönetimde, bizimle birlikte yol yürüyen her bir arkadaşımızın milletimizin tamamına karşı sorumlu olduğunun bilinciyle hareket etmesi gerekiyor.

"AK PARTİ 82 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HER BİRİNİN UMUT KAPISIDIR"
AK Parti 82 milyon vatandaşımızın her birinin umut kapısıdır. Hiç kimsenin şahsi ajandası, Türkiye'nin ve artık kaderi ülkemizle bütünleşmiş olan AK Parti'nin misyonunun önüne geçemez. Kendisini ülkesinden ve partisinden büyük görerek bu yolda yürümeye kalkanlar zaten baştan kaybetmiştir. Böylelerinin Türkiye'ye ve AK Parti'ye kaybettirmesine de izin veremeyiz.

Bizim mücadelemiz CHP'ye oy verenleri bu çarpık zihniyetten kurtarma mücadelesidir.
Arkadaşlar tevazu içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. "Elim kirlenir" diye eli sıkmayan bir belediye başkan adayımız varsa kaybeder ve kaybetti. Siz belediye başkanlarımız el de sıkacaksınız vatandaşlarımızla kucaklaşacaksınız.

Kendisini ülkesinden ve partisinden büyük görerek bu yolda yürümeye kalkanlar zaten baştan kaybetmiştir. Böylelerinin Türkiye'ye AK Parti'ye kaybettirmesine izin veremeyiz. Arkadaşlar kimlerle oturuyorsunuz kimlerle kalkıyorsunuz buna da çok dikkat etmeniz lazım. Eğer bizler hakikaten bu tür insanlarla oturup kalkarsak bunun bedelini bize halk ağır ödetir. Bunlara çok dikkat edeceğiz. Terör tehdidi altındaki ülkemizde yöneticilerimizin güvenliğini elbette sağlayacağız ama bunu asla bir saltanat haline getirmeyeceğiz.

"HER ALANDA ADALETİ GÖZETECEĞİZ"
Az önce bir büyükşehir belediye başkanım bana "20 küsür kat inşaat yapıyorlar bunu yıkabilir miyim" dedi. Hiç tereddüt etme yık dedim. Biz yatay mimari diyoruz. İstisnalar kaideyi bozmaz. Bundan içimizde rahatsız olanlar da olabilir. Millete en iyi hizmeti kim yapıyorsa onunla yola devam etmek, ülkenin ve partimizin yöneticisi olarak bizim görevimizdir. Her alanda adaleti gözeteceğiz. Doğumundan ölene kadar bu ülkenin her bireyi ülkenin imkanlarından adil bir şekilde yararlanma hakkına sahiptir. Emanete sahip çıkmak kadar emanetin hakkını vermek de önemlidir. Emaneti ehline vermek istiyoruz.

Kendisine verilen imkanı kullanamayanlar da hiç kusura bakmasınlar nöbeti devretmek zorundadırlar.

"SAKIN BU FİTNE TOHUMLARINI EKENLERE ASLA FIRSAT VERMEYİNİZ"
Eğer bu değişim yapmazsan vazifemizi ihmal etmiş oluruz. Milletimizin AK Parti'den umudunu kesmemiş olmasının sebebi kendi kendimizi yenilemeye devam ediyor oluşumuzdur. Önümüzde 4,5 yıl, belediyeler olarak 5 yılı aşkın zamanımız var. Milletimiz ve siyaset son dönemde yoruldu. Önümüzdeki dönemi tamamen icraata odaklanarak geçirmek zorundayız. Ramazandan sonra başarı sırasına göre tüm illerimizi dolaşma azmindeyim ve dolaşacağım. Bu bir teşekkür ziyareti olacak. Sakın bu fitne tohumlarını ekenlere asla fırsat vermeyiniz. Sizlere gelenlere tek şey söyleyin: "Bizim yapacak çok işimiz var siz yolunuza devam edin." Bunların nereden nereye geldiklerini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Onlarla kaybedilecek vakit haramdır.

Biz başkalarını konuşmayacağız. Başkalarının bizi konuşacağı icraatlar ortaya koyacağız.

Bazıları kendileri aday olmadığı için başka partiden gidip aday olmuşlardır. Şimdi onlar da gidip kendi dertlerine baksınlar. Biz bu tür safralardan kurtulduğumuz için rahat olalım.

Milletimiz 2002 Kasım ayından bu yana bize durmak yok yola devam demiştir. Bizim davamızın hak olduğuna yürekten inanıyorum.