Başkan Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'dan önemli açıklamalar

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başkan Erdoğan, "Ticaret hacmimiz gelişme eğilimi içerisinde az önce de görüldüğü gibi aramızda 6 anlaşma imzalandı. Bir ticaret hacmi hedefi kondu. Yeni hedefimiz bir buçuk milyar dolardır. Türkiye ve Belarus bunu başarabilecek düzeydedir." dedi.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2019, 17:48 Güncelleme 16 Nisan 2019, 18:33
Başkan Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Lukashenko ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan Belarus ile 6 yeni anlaşma imzalandığını duyurarak ticaret hacminde yeni hedefin 1,5 milyar dolar olduğunu duyurdu.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:
Türkiye Belarus'un bağımsızlığını tanıyan ilk ülkedir. Aramızdaki iş birliğini her düzeyde daha da yukarıya taşımaya çalışacağız. 9. Savunma Sanayi iş birliği toplantısı Şubat ayında Ankara'da yapıldı. Gerekli hazırlıklar vakitlice yapılmış ve anlaşmalar hazırlandı. Ticaret hacmimiz gelişme eğilimi içerisinde az önce de görüldüğü gibi aramızda 6 anlaşma imzalandı. Bir ticaret hacmi hedefi kondu. Yeni hedefimiz bir buçuk milyar dolardır. Türkiye ve Belarus bunu başarabilecek düzeydedir.


İş birliği alanlarımızın çeşitlendirilmesi de ele aldığımız konular içerisindedir. Bilim ve teknoloji arasındaki ilişkilerimiz bu anlamda önemlidir. Türkiye-Belarus ortak bilim ve teknoloji komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belarus son yıllarda özellikle bilişim sektöründe kayda değer gelişmeler sağlamıştır.

Belarus'ta Türk kültürüne ve Türkçe'ye olan ilgi ve Belaruslu turistlerin en çok tercih ettiği ülkelerden birisinin Türkiye olması memnuniyet vericidir.

Türkiye Belarus ilişkileri sağlam temeller üzerinde gelişme göstermektedir.

Fetö ile mücadele de görüşmelerimizin gündeminde yer aldı. Belarus bu mücadelemizde bizi yalnız bırakmamış gerekli adımları atmaktan kaçınmamış Fetö bağlantılı derneklerin tasfiyesini sağlamıştır. Sayın cumhurbaşkanı ve Belarus makamlarına gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum.

BELARUS'TA TÜRK KÜLTÜRÜNE OLAN İLGİ MEMNUNİYET VERİCİ
İş birliği alanlarımızın çeşitlendirilmesi de ele aldığımız konular içerisindedir. Bilim ve teknoloji arasındaki ilişkilerimiz bu anlamda önemlidir. Türkiye-Belarus ortak bilim ve teknoloji komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belarus son yıllarda özellikle bilişim sektöründe kayda değer gelişmeler sağlamıştır. Belarus'ta Türk kültürüne ve Türkçe'ye olan ilgi ve Belaruslu turistlerin en çok tercih ettiği ülkelerden birisinin Türkiye olması memnuniyet vericidir.

Türkiye Belarus ilişkileri sağlam temeller üzerinde gelişme göstermektedir.