Mansur Yavaş ve Tunç Soyer mazbatalarını alarak göreve başladı

Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de ise Tunç Soyer, mazbatalarını alarak göreve başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2019 Güncelleme 09 Nisan 2019, 07:57
Mansur Yavaş ve Tunç Soyer mazbatalarını alarak göreve başladı

İÇİNDEKİLER

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Adliyesi'ne gelerek mazbatasını aldı. Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törenle Mustafa Tuna'dan görevi devraldı. Yavaş, "Seçim bitti, seçimde olanlar geride kaldı. Bizde kin, husumet, garez yok. Ne çalışanlar ne de oy vermeyenler açısından bir ayrım söz konusu değil. Ankara'yı huzur ve bereketin başkenti yapacağız" dedi.



İZMİR'İN 35. BELEDİYE BAŞKANI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer de mazbatasını aldı. Soyer, 'Bugün bu görevi devralıyorum. Ama bu bir nöbet, nöbetin sonu geldiğinde onu da büyük bir gururla bırakmayı bileceğiz. 8 bin 500 yıllık bu şehre belediye başkanı olmanın büyük gururunu yaşıyorum. İzmir'de 35. belediye başkanıyım. Gerçekten çok büyük bir gurur" diye konuştu.

MAZBATA DİLEKÇESİ
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, itiraz süreci bitmeden Başkanlığı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını belirterek, mazbata için İstanbul İl Seçim Kurulu'na dilekçe verdi. Kaftancıoğlu, "Görünmektedir ki sandıkların tamamı, geçersiz oyların tamamı sayıldığında da aradaki fark kapanmayacaktır. Ve Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u kazandığı bir kez daha tescillenmiştir" şeklinde konuştu.