FETÖ'ye peş peşe operasyonlar: Çok sayıda gözaltı kararı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik 15'i muvazzaf asker, 17 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. FETÖ'nün eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Giriş Tarihi 26 Mart 2019, 08:13 Güncelleme 26 Mart 2019, 11:26
FETÖ’ye peş peşe operasyonlar: Çok sayıda gözaltı kararı

İÇİNDEKİLER

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün sözde Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik operasyon için 14 ilde eş zamanlı olarak düğmeye basıldı.

Ardışık arama yöntemiyle ankesörlü/konturlu telefonlardan örgütsel iletişime geçtiği tespit edilen 17 şüpheli hakkında dosya savcısı tarafından arama ve gözaltı kararı verildi.

Subay ve astsubay rütbesinden olan şüphelilerin 15'inin muvazzaf, 2'sinin ise KHK ile ihraç olduğu öğrenildi.

Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma Komutanlığı'na bağlı şüphelilerin ikamet aramaları ve gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Yakalanan şüphelilerin tamamının Muğla iline getirileceği öğrenildi.

Ayrıca, yine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ suçundan cezaevinden yattıktan sonra dışarı çıkarak örgüt faaliyetlerine devam eden şüphelilere yönelik de operasyon başlatıldı. Bu kapsamda örgüt yapılanmasını aktif hale getirmek için faaliyette bulunan 5 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 12 bin 600 Dolar, 8 bin 300 lira ve çok sayıda digital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınmaları ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Ş., M.B., İ.K., N.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.K. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

FETÖ'NÜN EĞİTİM YAPILANMASI SORUŞTURMASI: 31 GÖZALTI KARARI
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖ'nün eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma sürüyor. Bu kapsamda örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullandığı belirlenen 31 yeni isme ulaşıldı.

Savcılık, bu 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmaları sürüyor.

Ayrıca şüpheliler hakkında savcılığın talebi üzerine hakimlikçe arama ve el koyma kararının da verildiği öğrenildi.