Bedelli askerlik ücreti düşüyor mu? Başkan Erdoğan'dan bedelli askerlik ücretiyle ilgili açıklama

Kalıcı bedelli askerlik uygulamasının yasalaşması için geri sayım sürerken, bedelli askerlik ücretinin ne olacağı ile ilgili vatandaşların aklındaki soru işaretleri devam ediyor. Çalışma detaylarında yer alan 5 bin avroluk ücreti bazı kişiler yüksek bulurken konuyla ilgili tartışmalara Başkan Erdoğan son noktayı koydu.

Giriş Tarihi 25 Mart 2019, 17:49 Güncelleme 25 Mart 2019, 18:10
Bedelli askerlik ücreti düşüyor mu? Başkan Erdoğan’dan bedelli askerlik ücretiyle ilgili açıklama

İÇİNDEKİLER

Kalıcı ve yeni askerlik sistemi için geri sayım başladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre uzun dönem askerlik 6 aya düşürüldü ve tek tip askerlik devrete girdi. Bununla birlikte bedelli askerlik yaş şartı aranmaksızın kalıcı hale geldi. Son çıkan bedelli askerlik 15 bin TL olması sebebiyle ücrette indirime gidilmesi gündeme gelmişti.

Çalışmanın detayından yer alan bilgiye göre yeni bedelli askerlik ücreti 31 bin 343 TL olarak belirlendi. Yurt dışında yaşayanlar için bu rakama 5 bin avro.

PEKİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ DÜŞECEK Mİ? ERDOĞAN'DAN BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Bedelli askerlik ücretinin düşürülmesine ilişkin beklentilerin olduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, "El insaf. Burada bu kadar harcamalar yapılacak ki bu bedel ta nerelerdeydi biliyorsunuz. Düşürdük, düşürdük, düşürdük şu anda geldiği yer 5 bin avro. Bu şimdi o günün kuru üzerinden değerlendirilecek. Ücretler orada TL olarak neye tekabül ediyor, o parayı ödeyecek. Bir şöyle olsun, bir böyle olsun böyle bir durum söz konusu olmayacak." dedi.