HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli yine yoldaşı CHP'ye göz kırptı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ittifak yaptıkları CHP'ye göz kırptı. Temelli, Hakkari'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada partisinin aday çıkarmadığı yerler için ittifaklarına oy verilmesini işaret etti.

Giriş Tarihi 22 Mart 2019, 23:56 Güncelleme 23 Mart 2019, 00:01
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli yine yoldaşı CHP’ye göz kırptı

İÇİNDEKİLER

Sözde Atatürk'ün partisi olmakla övünen CHP, birçok il ve ilçede Kandil'in sözcüsü HDPKK ile kol kola girmiş vaziyette. Bay Kemal ise her defasında HDPKK ile yaptıkları ittifakı inkar etmeye devam ediyor. Sezai Temelli ise yaptığı açıklamalarla CHP'ye göz kıpmaya devam ediyor.

Temelli, Hakkari'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada partisinin aday çıkarmadığı yerler için ittifaklarına oy verilmesini işaret etti. Temelli dile getirilmemeye dikkat edilen ittifak partileri sayesinde kayyumlardan kurtulacaklarını söyledi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Birçok parti ile birçok demokrasi gücü ile ittifak yaptık." diyen Temelli sözlerine şu şekilde devam etti;

"HDP barıştır, umuttur. O yüzden de tüm kayyumlardan kurtulacağız, çok daha fazla yerde iktidara geleceğiz. O yüzden de birçok parti ile birçok demokrasi gücü ile ittifak yaptık. Kayyumları şimdi hep beraber, ittifaklarımızla beraber süpürüp atacağız. Yerellerde iktidara geleceğiz. Eğer HDP aday çıkarmamışsa bilin ki orda demokrasi güçlerine güç katacaktır."