Yeni Zelanda'da katliam yapan terörist Brenton Tarrant İstanbul'da keşif yapmış!

Yeni Zelanda'da savunmasız Müslümanları Cuma namazı kılarken katleden Avustralyalı terörist Brenton Tarrant'ın geçmişi araştırılırken ortaya ilginç bağlantılar çıktı. Tarrant'ın İstanbul'a ilk gelişi 2016 'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden önce oldu. İkinci gelişinde ise 43 gün kaldığı ve İstanbul’da saldırı planları yaptığı değerlendiriliyor. Saldırı öncesi Balkanlardaki Osmanlı coğrafyasını gezdiği de ortaya çıkan Terörist Brenton Tarrant, yayımladığı manifestosunda, Hristiyan-Batı kültürünün tarih içindeki en büyük düşmanlarından biri olarak Osmanlıları gördüğünü söylemişti.

Giriş Tarihi 17 Mart 2019, 21:46 Güncelleme 17 Mart 2019, 21:48
Yeni Zelanda’da katliam yapan terörist Brenton Tarrant İstanbul’da keşif yapmış!

İÇİNDEKİLER

Camide 50 kişiyi katleden Avustralyalı terörist Brenton Tarrant'ın 2016'da iki ayrı tarihte Türkiye'de olduğu belirlendi. Tarrant ile ilgili Sırbistan ve Bulgaristan'dan açıklamalar geldi. Terörist Brenton Tarrant, saldırılar öncesi yayımladığı manifestosunda, Hristiyan-Batı kültürünün tarih içindeki en büyük düşmanlarından biri olarak Osmanlıları gördüğünü söylemişti.

ÖNCE KEŞİF, SONRA SALDIRI PLANI...
Tarrant'ın İstanbul'a ilk gelişi 2016 'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden önce oldu. 17-20 Mart'ta Türkiye'de bulunan Tarrant'ın şehirde keşif yaptığı ihtimali üzerinde duruluyor. Tarrant 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da İstanbul'a geldi.

İKİNCİ GELİŞİNDE 43 GÜN KALDI
13 Eylül'de şehre giriş yapan terörist İstanbul'da tam 43 gün kaldı. Yetkililer, terörist Tarrant'ın ilk gelişinde bölgeyi tanıyıp keşif yaptığını tahmin ederken, ikinci gelişinde ise 43 gün kalarak bir terör ya da suikast operasyonu gerçekleştirmek için burada bulunmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

BALKANLAR'DAKİ OSMANLI'YI GEZMİŞ
Saldırı öncesi Balkanlardaki Osmanlı coğrafyasını gezdiği de ortaya çıkan Terörist Brenton Tarrant, yayımladığı manifestosunda, Hristiyan-Batı kültürünün tarih içindeki en büyük düşmanlarından biri olarak Osmanlıları gördüğünü söylemişti.

BULGARİSTAN-ROMANYA-MACARİSTAN...
Dubai üzerinden önce Bulgaristan'a gitmiş, daha sonra da başka ülkelere geçmiş. Bulgar makamları, bu ziyaretle ilgili resmi bir soruşturma başlattı. Tarrant'ın 9-15 Kasım arasında Bulgaristan'da kaldığı açıklandı.

Bulgaristan Başsavcısı Sotir Cacarov, Tarrant'ın ülkedeki savaş meydanlarını ve ulusal kahramanların müzelerini ziyaret ettiğinin saptandığını açıkladı.