Son dakika... Başkan Erdoğan'dan Antalya'da kritik açıklamalar

Son dakika... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya mitinginde halka hitap etti. Başkan Erdoğan, İzmir'de yaptıkları muhteşem mitinge ilişkin, "​Resmi rakamı söylüyorum; 120 bin kişi ile İzmir'de mitingimizi yaptık. 31 Mart'ta İzmir'in istismar siyasetini sandığa gömüp inşallah yeni bir başlangıç yapacağına inanıyorum." dedi.

Giriş Tarihi 17 Mart 2019, 18:23 Güncelleme 18 Mart 2019, 05:08
Son dakika... Başkan Erdoğan’dan Antalya’da kritik açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya mitinginde halka hitap etti.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları...
Resmi rakamı söylüyorum; 120 bin kişi ile İzmir'de mitingimizi yaptık. 31 Mart'ta İzmirin'in istismar siyasetini sandığa gömüp inşallah yeni bir başlangıç yapacağına inanıyorum.

Antalya böyle dik durdukça hiç bir Haçlı bozuntusu aramıza giremez. Öyle seslenin ki Bizans heveslilerinin akılları başlarına gelsin.Hiçbir haçlı bozuntusu Türkiye'nin yükselişini durduramaz. Biz sadece Allah'ın huzurunda, rükuda ve secdede eğiliriz. Başka hiçbnir yerde değil.

17 yıldır vatanımıza olan minnet borcumuzu, milletimize olan vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Biz muhalefet gibi söz değil hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz. Biz herkesin kıyafetine, inancına, hayat tarzına kefiliz.

17 yıldır vatanımıza olan minnet borcumuzu, milletimize olan vefa borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Biz muhalefet gibi laf değil, eser üretiyoruz. CHP'nin başındaki zat gibi iftara değil, hizmet ediyoruz. Almış eline kağıtları 'Man adası, man adası...' Açtım davayı. Oradan geldiği zaman 2.5 milyonu Mehmetçik Vakfı'na hediye edeceğim. Biz inancına, bütün hayat tarzına adeta kefiliz. Bunda herhangi bir oyuna giremeyiz. Biz milletimize efendi değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. Diyarbakır neydi, şimdi gidin tanımazsınız. Yasakları değil, özgürlükleri, vesayeti değil demokrasiyi savunuyoruz.

'SEN BUNU NASIL SÖYLERSİN'
Hatay Belediye Başkanı ne diyor, oy yoksa hizmet de yok. Sen bunu nasıl söylersin? Senin görevin oradaki hizmeti yapmak. Biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz. Bizim Güneydoğu'da milletvekili çıkaramadığımız yerler var. Biz oralara da hizmet götürdük, oralar da bizim vatanımız.

CHP ne demektir. Çöp, çukur, kötü yapılaşma her şey var. 82 milyonun Cumhurbaşkanıyım, kimse için ayrımcılık yapmadık. Seçim dönemlerinde neyi vaat ettiksek, Allah'ın izniyle onları sunduk. CHP, Sosyal devlet kavramının içini boşaltırken biz en güzel şekilde tatbik ettik. Lafla güzellik olmaz dedik. Her şehrimize güzelliklerle damga vurduk.

Yeni bir millet bahçesi yapıyoruz. Antalya'nın en büyük millet bahçesi olacak. Antalya bizim vitrin marka şehirlerimizden biridir. Antalya sadece turizmin değil, tarımın da lokomotifidir. Tarımı kalkındıracak projelere devam ediyoruz.

Ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız. CHP'nin başındaki zat sağda solda sürekli benim çiftçi kardeşlerimi istismar ediyor. Rakamları bilmeden bizim çiftçilerimize verdiğimiz destekleri bilmeden sürekli yalan söylüyor. Tıpkı Meclis kürsüsünde belge diye sallayıp sonra mahkemede ispat edemediği kağıt parçaları gibi iftira üzerine iftira atıyor. Oysa rakamlara, istatistiklere baksa gerçeği görecek. Bu adam siyaset yapamaz. 31 Mart'ta gelin defterini dürelim yahu. Benim CHP'ye gönül veren kardeşlerim de bu adamdan kurtulsun yahu.

Kim piyasayı manipule ediyorsa, devlet de vatandaşın cebini korumak için gereğini yapar. Stokçuluk yaparak haksız kazanç elde etmeye çalışanlara göz açtırmayacağız.

YENİ ZELANDA
Yeni Zelanda'da yaşadığımız bu olay karşısında oradaki bir siyasetçi müsveddesi bir şeyler söyledi. Terörü İslam'a fatura etti. Şimdi bunu ekranda izlemenizi istiyorum. Ama Türkiye'den de birileri aynısını yaptı. Onu da görmemiz lazım. Şimdi bu ırkçı senatör aynı şeyi söylüyor, Bay Kemal de aynı şeyi söylüyor. Ne diyor Bay Kemal? 'İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor' Yazıklar olsun sana. Yüzde 99'u Müslüman olan bu ülkede siyaset yapacaksın ve terörün İslam dünyasından kaynaklandığını söyleyeceksin. Senin haddine mi ya? Sen ne densiz bir insansın ya? Senin o Avusturalyalı senatörden ne farkın var ya! Ah benim CHP'ye gönül veren kardeşlerim. Yani bu adama 31 Mart'ta hâlâ haddini bildirmeyecek miyiz? Buna bir Osmanlı tokadı atmayacak mıyız sandıkta? 14 gün çok çalışmamız lazım. Bunun o koltuktan kalkması lazım. Ama kalkamaz. Bu yapıştı kaldı. Biz şimdi burada CHP'li kardeşlerimizi de kurtaralım. Öyle mi? Yoksa bu gitmez ha! Bunca zamandır seçim yapıyoruz her seçimi kaybetti ama koltuğu kaybetmedi. Öyleyse gereken dersi vermemiz lazım.