AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Mansur Yavaş açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mansur Yavaş'ın sahte senet skandalı hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, Yavaş'ın cevaplaması gereken sorular olduğunu dile getirerek, "Bahsettiği kişiden tahsil etmeye çalıştığı parayı nasıl bir hizmet karşılığı talep etmiştir? Bir fatura var mıdır? Alacağını neden sözleşmeye dökmemiştir? Mansur Yavaş 3 gün değil, 3 aydır gündemde olan bu vahim iddia karşısında neden bu kadar sustu? " dedi.

Giriş Tarihi 13 Mart 2019, 12:02 Güncelleme 13 Mart 2019, 13:42
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Mansur Yavaş açıklaması

İÇİNDEKİLER



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mansur Yavaş'ın sahte senet skandalı hakkında açıklamalarda bulundu.


Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

Bizim basın toplantımızdan sonra açıklama yaptılar. Bir takım yalan beyanlar var. Bir siyasetçiye yakışmayan beyanlar bunlar.

Beyanlarında bizim sanki kendisinin ihtilaflı olduğu kişiyle ilgili olarak bir tarafgirlik tutumu sergilediğimizi söylüyor.

Benim saygıdeğer bir iş adamı diye bir ifadem olmamıştır. Çünkü biz bu kişiyi tanımıyoruz. Biz Mansur Yavaş ile bu kişi arasında bir taraf da değiliz.

MANSUR YAVAŞ 3 AYDIR NEDEN SUSTU?
AK Parti'nin Mansur Yavaş meselesi yoktur bu mesele CHP'nin meselesidir. Bu 600 bin dolarlık senetin sahte olduğu yargıtay tarafından kesinleşmiştir bunlar iftira değildir. Mansur Yavaş bizim sorularımızı cevaplayamamıştır. Mansur Yavaş neden bu açıklamayı daha önce yapmadı, dün böyle bir açıklama yaptı. 3 gün değil, 3 aydır gündemde olan bu vahim iddia karşısında neden bu kadar sustu.

Bir kez daha söylüyorum. İftira, tezgah ve manipülasyonlar bizim kapımızdan içeri giremez. Kendisi rakibinin mal beyanında bulunması gerektiğni söylediği için bunların başına geldiğini söylüyor. Fakat Mansur Yavaş bu konuda da yanıtlıcı açıklamalar yapıyor.

BU HABERLER ÇIKTIĞI ZAMAN DAHA KENDİSİ ADAY DEĞİLDİ
Mehmet Özhaseki daha önce defalarca mal beyanında bulunmuştur. Mansur Yavaş'ın mahkeme kararı ile tescil edilmiş vahim yanlışları bulunmuştur. Kendisiyle ilgili bu haberler adaylığı açıklanmadan önce de var.

Ayrıca açıklamasında TCK 288'i hatırlatarak bizim adil yargılamayı etkilediğimizi söylüyor. Bu tamamen mantık dışı bir şey.

2016'DA ALINAN BİR KARARI 2018'DE BİZ NASIL ETKİLEYEBİLİRİZ?
Basın yayın organlarına ve izlere dava açacağını söylüyor. Dava açmaktan bahsettiği herkes eminin dava açmasını heyecanla bekliyordur. 2016'da alınan bir kararı 2018'de biz nasıl etkileyebiliriz?

Bu konuların daha açık konuşulması için sakın geri adım atmasın. Meselenin özünden kaçıyor. Sorulara cevap vermek yerine soruların dışında bir alanda durmaya gayret ediyor.



Kılıçdaroğlu işin esasıyla ilgili bir şey söylemiyor. Hangi açıklaması doğrudur Mansur Yavaş'ın? Mahkemede söylediği mi, basın toplantısında söylediği mi? Bu konunun açıklığa kavuşması gerekir.

ŞU SORULARIN HENÜZ CEVABI YOKTUR
Şu soruların henüz cevabı yoktur. Bahsettiği kişiden tahsil etmeye çalıştığı parayı nasıl bir hizmet karşılığı talep etmiştir? Bir fatura var mıdır? 600 bin doları hangi hizmet karşılığı talep ettiğini sormak herkesin en doğal hakkıdır. Uzun uzun lafı dolandırmaya gerek yok. Mahkemedeki cevaba göre bir avukatlık ilişkisi yok.

Mansur Yavaş'ın firma ve alacaklı olduğu vatandaşla ilgili bir danışmanlık ilişkisi de görünmüyor. Daha vahim bir husus var. Alacağını neden sözleşmeye dökmemiş? Sayın Yavaş amacının vergi vermemek olduğunu söylüyor. Vergiyle ilgili olarak her siyasetçinin hassas olması gerekir.

Ankara belediye başkanlığına aday olan bir şahsın böyle bir gerekçeye sığınması hem gerekçenin içeriği açısından hem de vergi vermemek için böyle bir gerekçeye sığınması bakımından vahimdir.

Burada bizi suçlayacağına ikişer cümle ile bunlara cevap verebilir.

"CHP HANGİ İLKELERLE MANSUR YAVAŞ'I ADAY GÖSTERİYOR?"
Büyük soru şudur: Ankara'ya aday gösterilen bu şahıs CHP'nin hangi yaklaşımla hangi ilkelerle aday olarak çıkardığı bir şahıstır?

CHP ve müttefikleri bunu nasıl içlerine sindirmektedirler. Kendiler bu sorulara cevap verebilirlerse konu kapanır.

Hiçbir şeye cevap vermeden mağdur edildiğini iddia etmek, basit bir kurnazlıktan başka bir şey değil.

MANSUR YAVAŞ'IN "DAVA AÇACAĞIM" AÇIKLAMASI
Bunu ifade eden basın yayın organlarına, Özhaseki Bey'e, bana dava açacağını söylüyor. Biz de diyoruz ki bu ilk olarak 11 aralık tarihinde çıktı. O günden bugüne kadar hikaye o kadar hızlı gelişiyor ki. Netflix dizisi gibi. Netflix'teki diziler gibi arka arkaya devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla aralık ayında birinci sezon bitti. Netflix dizisi gibi… Ocak ayında ikinci sezon bitti. Üçüncü sezon devam ediyor. Bu takibi seyrettiğiniz zaman sezon sezon bir gelişme kaydettiğini görüyorsunuz bu hikayenin.

Bizim söylediğimiz şey, basına yansıyan ve mahkeme kararları ortaya çıkan belgeleri ifade ediyoruz. Ve soru soruyoruz.
Bununla ilgili dava açacaksa da bu Netflix dizisinin devamında hikayenin daha büyük olacağını görüyoruz.
Biz kimseye iftira atmıyoruz kimseye kurulmuş bir tezgah yok. Ankara seçmenini hakkını hukukunu sivil siyasetin temizliğini korumaya çalışıyoruz.
Heyecanla bekliyoruz bu Netflix dizinin nasıl devam edeceğini.

NETANYAHU'YA TEPKİ
Netanyahu Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında diktatör ifadesi kullandı. Kendisine yakışan bu ifadeyi iade ediyorum. Diktatör demesinin altyazısında şu vardır, seçimle işbaşına gelen demokratlığından Netanyahu rahatsızdır. Filistinli mazlumlara sahip çıkmasından rahatsızdır. Kendi vatandaşlarını birinci ve ikinci sınıf olarak nitelendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Netanyahu ırkçı yaklaşımına devam ediyor. Ondan övgü gelse utanç duyardık.