Beyoğlu esnafı ezan provokasyonunu anlattı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Taksim'de CHP ve HDP öncülüğünde toplanan bir grubun, slıklarla ve sloganlarla ezanı bastırmak istediğini bölge esnafı da doğruladı. Sabah'a konuşan Beyoğlu esnafı, eylemcilerin ezan okunduğunda protestolarını arttırdığını belirtti.

Giriş Tarihi 11 Mart 2019, 20:20 Güncelleme 11 Mart 2019, 20:44
Beyoğlu esnafı ezan provokasyonunu anlattı

İÇİNDEKİLER

8 Mart Cuma günü İstanbul Taksim'de yatsı ezanını düdük ve ıslıklarla protesto edenlere Taksim esnasından tepki! Taksim esnafı ezan protestosu başladığında grubun içinde bulunan başörtülü kadınların birbirlerine bakıp olayın şaşkınlığını yaşadıklarını da anlattı.

"EZAN OKUNDUĞU ZAMAN SESLER VE ÇIĞLIKLAR YÜKSELDİ"
Esnaf Cesim Enç: "(8 Mart gecesi) ezan okunduğu zaman sesler ve çığlıklar yükseldi, ezan bastırılmaya çalışıldı, düdük sesleri arttı. Hatta aralarında kapalı bayanlar da vardı, birbirine bakındılar, neye uğradıklarına şaşırdılar. Ezana saygı olması gerektiğini düşünmekteyim."

"EZAN SESİ BASTIRILMAYA ÇALIŞILDI"
Esnaf Fatih Taşkıran (Bereket Döner'in işletmecisi): "30 yıldır Beyoğlu esnafıyım. 8 Mart gecesi ezan okunurken sesler aşırı derece yükseldi. Ezan sesi bastırılmaya çalışıldı. Ezan sesi İnönü Stadı'nın önünden duyulur, Cihangir ve Harbiye'den duyuluyor. Ezan sesini duymamaları mümkün mü? O kadar insan bağırdı, ezan sesini bastırdı. Beyoğlu'nda içki içen insanlar ezan okunduğunda dahi utancından içkiyi masanın altına koyarken, tavla oynayanlar tavla oyununu bırakırken, Anadolu'da yolda yürüyen insanlar dururken, caddede kaset satışı yapanlar ezan okunduğunda müzik sesini kapatırken bunun olması aldatmaca. Ezana saygı duyulmalı"

"EZAN BİTENE KADAR HİÇ DURMADAN BAĞIRDILAR"
Esnaf Bilal Asan: "Ezan okunmaya başladığında ıslık ve düdük sesleri daha da arttı. Canlı şahidiz. Hatta, 'Ne oluyor?' dedik. Ezan bitene kadar hiç durmadan bağırdılar, protesto yükseldi. Eylemcilerin ezanı duymamaları imkansız. Çok normal şartlarda ezan sesi duyulur. Terbiyesizlik yapıldı. Ezandan şikayetleri varsa, Telaviv, Moskova veya Washington'da yaşayabilirler ama yüzde 99'u Müslüman olan ülkede bunu yapamazlar."

"EZAN OKUNDUĞUNDA ÇIĞLIKLAR VE DÜDÜK SESLERİ ARTTI"
Esnaf Mesut Enç: "Ezan okunduğunda protesto sesi aşırı yükseldi. Ezan okunduğunda çığlıklar ve düdük sesleri artmaya başladı. Islıklamalar arttı. İki senedir ezan okunduğunda protestolar artıyor. Müslüman ülkede yaşıyoruz, bu protestodan rahatsız oldum"

Kenan Kıran/Sabah