Zeybekci açıkladı: Cumhur İttifakı'nın ilk mitingi 17 Mart'ta İzmir'de

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, A Haber'de soruları yanıtlıyor. Zeybekci, "17 Mart’ta Cumhur İttifakı ortak miting yapacak." dedi.

Giriş Tarihi 03 Mart 2019, 13:01 Güncelleme 03 Mart 2019, 13:59
Zeybekci açıkladı: Cumhur İttifakı’nın ilk mitingi 17 Mart’ta İzmir’de

İÇİNDEKİLER

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, A Haber'de soruları yanıtladı.

Nihat Zeybekci'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
Farklı bir seçim kampanyası götürüyoruz. Çevreci, vatandaşımızı rahatsız etmeyen, gürültü yapmayan, çevre kirliliği yapmayan bir seçim kampanyası çeklinde bir politikaya dönüştü. Gümbür gümbür seçim kampanyası değil, bereketli yağmurlar gibi her santimetre kareye yağacak şekilde şehrimizde bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Ama ilk başlarken çok teknik bir çalışma yaptık. 65 bin kişiye sorduk İzmir'de… Sonra da "İzmir'i dinliyoruz" diye kurduğumuz WhatsApp hattı ve artı sosyal medya hatlarıyla 50-55 binin üzerinde gelen mesaj vardı. 30 binin üzerinde sosyal medya artı bundan bir ay önce de 84 bin kişi ile tekrar bir araştırma yaptık. İzmir'in öncelikleri neler? İzmirli vatandaşlarımızın duygu ve düşünceleri neler? Problemleri neler? Çözüm önerileri neler? gibi konuları sorduk ve bunun üzerine şehirdeki seçim kampanyamızı oturtuyoruz.

Projelerimizi "10 Numara İzmir" olarak açıkladık. Geldiğimiz noktada da İzmir'in geneli itibari ile genel kabul görmüş bir seçim kampanyası ve projelerimiz var. Gayet güzel gidiyoruz.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DEN İZMİR'DE ORTAK MİTNG
Cumhurbaşkanımız İzmir'i önemsiyor. İzmir her şeyiyle en diyebileceğimiz bir şehir. İzmirsiz bir Türkiye'yi konuşmak mümkün değil. İzmir'i muhasır medeniyet yolculuğuna mutlaka dahil etmemiz lazım. Onun için Cumhurbaşkanımız için Türkiye için ve bizim için İzmir'e hizmet etmek, İzmir'i 21 yüzyılın dünyasına hazırlamak bir sevdadır. 17 Mart'ta İnşaAllah Cumhur İttifakı'nın liderleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli İzmir'de olacak. İlk defa bir ortak miting düzenlenecek iki lider İzmirlilere hitap edecek. O gün için hazırlanıyor ve heyecanla bekliyoruz. Türkiye 31 Mart'ta İzmir'i konuşacak.

"İZMİR GERİYE GİDİYOR"
Türkiye ileri doğru giderken İzmir geriye gidiyor. İzmir benim en çok dikkatimi çeken İzmir'de 1. Veya kinci işsizlik çıksın, çıkar diye bekliyordum. Ama burada şaşırdım hakikaten… Çünkü Türkiye işsizlik ortalamasının üzerinde bir rakam var burada 14,5… Atı genç işsizlik oranında da yüzde 26,5… Yani her dört gençten bir tanesi hatta biraz daha fazlası işsiz ve onu ben bu istatistiklerde daha doğrusu bizim yaptığımız problemlerin 1. ve 2. sırasında görmeyi bekliyordum. Halbuki şehirde ilk üç problem yaşam kalitesi ile ilgili… Yani alt yapı ile ilgili, ulaşımla ilgili, trafikle ilgili, çevre hassasiyeti ile ilgili… Çöp, kanalizasyon, yağmur suyu ve şehirde her yağmur yağdığında yaşadığımız o problemler önceliktedir. Yeşil alan yoksulluğu, Gençlerimizin spor alanları ile ilgili eksiklikler var.

ZEYBEKCİ'DEN ÖRNEK: BU KENTTE BİR TEK SİNEMA SALONUNU YOK...
Bir örnek olarak kent merkezinde Karabağlar diye 500 bin nüfuslu bir ilçemiz var. Bu kentte bir tek sinema salonunu yok, bir tek bile toplantı salonu yok, bir tek bile kapalı spor salonu yok. Geçen gün bir okulun bahçesine sıkıştırarak Gençlik ve Spor Bakanımız ile bir kapalı spor salonu açtık. 200-300 kişilik bir tribünü ile beraber. Yani İzmir'deki önekiler farklı.