Son dakika... Başkan Erdoğan'dan Artvin'de önemli açıklamalar

Son dakika... Başkan Erdoğan, Artvin'deki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ikinci deniz dolgusuyla inşa edilen havalimanının 2022 yılında hizmete gireceğinin müjdesini veren Başkan Erdoğan, "Artvinlilerimize hizmet verecek 1 milyar 750 milyon maliyeti olan havalimanımızın yapımı devam ediyor. Onu da denizin üzerine yapıyoruz. Ordu-Giresun'da biliyorsunuz, dünyada bunların eşi benzeri yok. Bir tanesi de Artvin'e oluyor. Havalimanımızın ülkemizin ikinci deniz dolgusuyla inşa edilen havalimanımız olacak. 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz." dedi. Başkan, mitingde HDP'li vekillerin açıklamalarını izlettirdi ve 'beka' konusuna dikkat çekti. Başkan Erdoğan, "Bu yıl sonuna kadar TOBB ile birlikte çalışıyoruz. 2,5 milyon işsize inşallah iş temin edeceğiz." dedi.

Giriş Tarihi 01 Mart 2019, 17:25 Güncelleme 02 Mart 2019, 02:15
Son dakika... Başkan Erdoğan’dan Artvin’de önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'deki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Bugün Sarp Gümrük Kapısı'nın yeni bölümünü açıyoruz. İşte biz buyuz. Artvin hizmetin, eserin, yatırımın kıymetini çok iyi bilir. Bunun için Artvin'in 31 Mart'ta tercihini AK Parti'den gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inanıyorum. Artvin 31 Mart'ta bir kez daha milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Bir kez daha tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi, gönül işi diyor muyuz? 31 Mart'ta mührü gönül belediyeciliğine vuruyor muyuz? Merkezde ve tüm ilçemizde belediye başkan adaylarımıza sahip çıkıyor muyuz? Maşallah, işte gönül verdiğim Artvin budur.

SON 17 YILDA ARTVİN'E 26 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK
Biz Artvin'i çok sevdik. Sevmekle kalmadık. Ardahan'dan maalesef helikopterlerle buraya ulaşamadık, bunun üzerine karadan gelmek zorunda kaldık. Geldik, şu barajları görünce hayran olmamak mümkün değil. Bir taraftan barajlar, bir taraftan o güzellikler inanın 4-10 sene sonra şu barajlar sebebiyle yapılan yollarla bambaşka güzel olacak. Son 17 yılda Artvin'e 26 katrilyon yatırım yaptık. Ülkemizin en büyük baraj yatırımlarını burada yaptık. Çoruh nehrini altın gerdanlıklarla donattık. Türkiye'nin en yüksek dünyanın en yüksek 6. barajını inşa ettik. Artvin dünyada marka oldu. Yusufeli Barajını da yapıyoruz. Ekonomimize her yıl 450 milyon lira katkı sağlayacak.

CANKURTARAN TÜNELİ'Nİ KİM YAPTI?
Asker ailelerimize destek verdik .Sağlıkta 14 tesisi şehrimize kavuşturduk. Artvin'de 732 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla Artvinli vatandaşlarımızın sıkıntısını giderdik. Artvin Çoruh Üniversitesini biz yaptık. İmar Barışıyla 24 bin 166 vatandaşımızın sıkıntısını giderdik. 17 ata yadigarı eserimizin restorasyonunu yaptık. Cankurtaran Tüneli'ni kim yaptı? Biz Ferhatız siz Şirin dağları deldik size ulaştık. Aşık olursan dağları da delersisn. Biz bunu yaptık. Yaz kış çok fazla kazanın yaşandığı sıkıntıları çözmüş olduk.

BAŞKAN ARTVİN'E MÜJDEYİ VERDİ: 2022 YILINDA​​
Artvinlilerimize hizmet verecek 1 milyar 750 milyon maliyeti olan havaalanımızın yapımı devam ediyor. Artık kendi havalimanımıza gideceğiz. Onu da denizin üzerine yapıyoruz. Ordu-Giresun'da biliyorsunuz, dünyada bunların eşi benzeri yok. Bir tanesi de Artvin'e oluyor. İnşallah ben de Rize'ye gelirken orayı kullanacağım, siz de Ankara'ya gelirken orayı kullanacaksınız. Havalimanımızın ülkemizin ikinci deniz dolgusuyla inşa edilen havalimanımız olacak. 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz. Artvinli çiftçilerimize geçtiğimiz yıl 88 milyon lira destek verdik. Bay Kemal ne diyor çiftçi öldü. Eline diline dursun. Artvin'i doğalgaz ile buluşturduk mu? Gençler dik duracağız. Biz sadece Allah'ın huzurunda ruküda ve secdede eğiliriz. Başka hiçbir yerde asla. Dünyanın üçüncü büyük barağını Yusufeli'de inşa ediliyor. Yusufeli'nin yeni yerine taşınması sırasında ortaya çıkan sorunları en kısa sürede çözüyoruz.

"BAŞ TERÖRİST..."
(Sezai Temelli'nin skandal görüntüleri) Baş terörist... Bu bir beka meselesidir. Kimlere karşı hani bir tane mutabakat kurmuşlar ya kim var burada CHP var. kim var burada bölücü terör örgütünün desteklediği parti var.Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir bölge var mı? Neden beka meselesi dediğimiz anlıyor musunuz?İstiyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan var. Defol oraya git... Ve biz size bu toprakları böldürtmeyeceğiz.Biz sırtımızı PKK'ya dayadık diyor.Peki biz sırtımızı nereye dayadık? Biz sırtımızı halka ve hakka dayadık.

Bu yıl sonuna kadar TOBB ile birlikte çalışıyoruz. 2,5 milyon işsize inşallah iş temin edeceğiz.