Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Ankara'nın Etimesgut ilçesinde düzenlediği mitingde halka hitap etti. Başkan Erdoğan, "Biz milletimiz için Cumhur ittifakını kuruyoruz. Onlar ise Kandil'in verdiği talimatla seçim ittifakı yapıyorlar. 4'lü çete bunlar. Bunun adı ittifak değil iltihaktır. Nereye, terör örgütlerine iltihaktır. Biz de bunların karşısına Cumhur İttifakı olarak çıkıyoruz. Yarın Cumhur İttifakı'nın kuruluşunun 1. yıldönümü. Bu ittifakın ne kadar hayırlı olduğunu bir kez daha gördük. İttifak yaptığımız yerlerin sayısını da artırdık. Ben sizlere inanıyorum bu CHP'nin başını çektiği Zillet ittifakının hesabını soracaksınız." ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 20 Şubat 2019, 17:38 Güncelleme 20 Şubat 2019, 18:28
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ankara’da önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etimesgut Belediyesi önünde düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu.

Anadolu gülerse Etimesgut güler, Anadolu ağlarsa Etimesgut ağlar. Bunun için Etimesgut devletinin beka meselesine sahip çıkar. Bizim davamız sadece seçim davası değildir. Biz gönüllere girmeye çalışırken CHP ne yapıyor? Etimesgut'a FETÖ soruşturmalarında gözaltına alınan şaibeli bir ismi aday gösteriyor. Etimesgut 31 Mart'ta bunun hesabını sormayacak mıyız?

"BUNUN ADI İTTİFAK DEĞİL, İLTİHAKTIR"
CHP'nin başını çektiği zillet veya illet ittifakı, PKK'sından FETÖ'süne, marjinal örgütlerinden adı İYİ kendi karmakarışık partisine kadar kimi bulursa hepsini aynı çuvala doldurdu. Bunun adı ittifak değil iltihaktır. Nereye, terör örgütlerine iltihaktır.

ANKARALILARA MÜJDE
Biz milletimiz için Cumhur ittifakını kuruyoruz. Onlar ise Kandil'in verdiği talimatla seçim ittifakı yapıyorlar. 4'lü çete bunlar. Biz de bunların karşısına Cumhur İttifakı olarak çıkıyoruz. Yarın Cumhur İttifakı'nın kuruluşunun 1.yıldönümü. Bu ittifakın ne kadar hayırlı olduğunu bir kez daha gördük. İttifak yaptığımız yerlerin sayısını da artırdık. Ben sizlere inanıyorum bu CHP'nin başını çektiği Zillet ittifakının hesabını soracaksınız.

Eğitimde Ankara genelinde 15709 yeni derslik var. Ankara'ya son 16 yılda 12 üniversite kurduk. Üniversite öğrencileri için 10 bin 500 kişilik yurtlar yaptık. Türkiye'yi son 16 yılda hızlı trenlerle tanıştırdık.

ANKARA'YI YENİ METRO HATLARI İLE ÖRÜYORUZ
Eğitimde Ankara genelinde 15709 yeni derslik var. Ankara'ya son 16 yılda 12 üniversite kurduk. Üniversite öğrencileri için 10 bin 500 kişilik yurtlar yaptık. Türkiye'yi son 16 yılda hızlı trenlerle tanıştırdık. Ankara'ya Yüksek Hızlı Tren Garı'nı kazandırdık mı? Etimesgut'un da projesi olan Başkentray'ı hizmete aldık mı? Ankara'yı yeni metro hatları ile örüyoruz.

BEN KIRAATHANE DİYORUM CHP KUMARHANE ANLIYOR!
Ankara'yı 13 millet bahçesi yapacağız. Ama bunlardan CHP anlamaz ha! Ben kıraathane diyorum, o kumarhane anlıyor! Dervişin fikri neyse zikri odur. Gerçi bunlardan derviş olmaz ya! Cumhurbaşkanı olarak şahsım, büyükşehir olarak Özhaseki, öbür taraftan Enver Bey vereceğiz elele, Etimesgut'u farklı yere taşıyacağız.

20 YIL ÖNCE HASTANELERDE NE ÇİLELER ÇEKTİK BİZ
Bizim rotamız millet. Gayemiz hizmet. Siyasetimiz de gönülleri kazanma, gönülleri fethetmek. Son 16 yılda hamdolsun her alanda ülkemizi rekorlarla, başarılarla taçlandırdık. Bizden önce ülkenin kaynakları sadece belli kesimlere, elitlere, Ankara ve İstanbul'da bazı ilçelere akardı. Hatta ülkemizde insanlara makbul ve makbul olmayanlar ayrımı yapılırdı. 20 yıl önce bu hastanelerde ne çileler çektik değil mi? İlacımızı alabiliyor muyduk? Yağ bulabiliyor muyduk? Benzin istasyonlarında 24 saatte sıra geliyor muydu?

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINI YAPACAĞIZ
Bay Kemal senin zamanında yokluk kuyruğuydu. Bizim zamanımızda varlık kuyruğu. 31 Mart'a kadar bu iş düzeldi düzeldi. Nerede bir mahalle arasında market varsa onlarla anlaşacağız ve onlarla beraber bu yolculuğu sonuna kadar devam ettireceğiz. Milletimizin karşısına daima yeni projelerle çıkıyoruz. Bugün de insanlarımıza yeni bir müjde veriyorum. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın en güzel yetişmesi için eğitim ve öğretime daima öncelik verdik. 2019 bütçesinde aslan payını eğitime aldık. 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını 8 Şubat'ta yaptık. Önümüzdeki günlerde 20 bin öğretmen atamasını daha gerçekleşeceğiz.