Kırıma uğramak nedir? Helikopter neden kırıma uğrar?

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. Helikopterin iniş sırasında kırıma uğradığı iddia ediliyor. İnsanlar şimdi kırıma uğramak nedir sorusuna yanıt arıyor. Peki, helikopter neden kırıma uğrar? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 11 Şubat 2019, 19:22 Güncelleme 11 Şubat 2019, 21:55
Kırıma uğramak nedir? Helikopter neden kırıma uğrar?

İÇİNDEKİLER

Bugün akşam saatlerinde İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Helikopterin Kirazlı mahallesinde bir site içine düştüğü belirtiliyor. Askeri helikopterin henüz neden düştüğü bilinmiyor. Helikopterin iniş esnasında kırıma uğradığı iddia ediliyor. Bu iddiaların ardından vatandaşlar kırıma uğramak nedir sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, bir helikopter neden kırıma uğrar? İşte merak edilen tüm detaylar...

KIRIMA UĞRAMAK NEDİR?

Helikopterin tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesidir. Çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Örneğin bir motor arızası yaşanmış olabilir. Mesela, helikopterin inişi esnasında pervanenin taşıma kuvvetini kaybetmesi sonucu sert ve hasar veren bir iniş yaşanmışsa buna kırıma uğramak denir. Benzer şekilde çeşitli teknik veya fizikler aksaklıklar veya hava koşulları dolayısı ile yanlış veya hatalı yapılan inişlerde ve kalkış denemelerinde de hasar gerçekleşebilir.

"4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kazaya ilişkin "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." ifadesini kullandı.

Daha sonra olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, düşen askeri helikopterde yaralanan 4 askerin şehit olduğunu belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.