Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlere acı veda

Kartal’da çöken bina, yüreğimizi yaktı. 21 kişi can verirken, 14 kişi kurtarıldı. Enkazda ölen Alemdar Ailesi’nden 9 kişi, dün son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2019 Güncelleme 10 Şubat 2019, 08:00
Kartal’da çöken binada hayatını kaybedenlere acı veda

İÇİNDEKİLER

Türkiye Kartal'da çöken binayla sarsıldı. Deniz kumuyla yapılan ve 3 katı kaçak olan 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı, geçen Çarşamba yıkıldı. 21 kişi can verirken, 14 kişi de kurtarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kartal'da çöken binanın enkazında incelemeler yaptı. Erdoğan, "Almamız gereken bir çok ders var" ifadesini kullandı.



Enkaz alanından ayrıldıktan sonra yaralıları hastanede ziyaret eden Erdoğan, hastane çıkışında "Hangi binada durum nedir bakıyoruz. 'Burada oturulması uygun değildir' denirse buralarda kentsel dönüşümü uygulayacağız" açıklamasını yaptı.



Erdoğan daha sonra enkazda can veren Alemdar Ailesi'nden 9 kişinin cenazesine katıldı. Faciada can veren Mustafa Alemdar, eşi Safiye, annesi Safiye, oğlu Gökay, kardeşi Erdoğan, kızları Ecrin Naz ve Eslem, halaları Saime ve Ayşe Alemdar için cenaze namazı kılındı. Aynı aileden 9 kişi, son yolcuyuğuna uğurlandı.