Son dakika... Antalya'da hortum paniği! Ölü ve yaralılar var

Son dakika... Antalya'da meydana gelen hortumda 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Dehşet anları kameralar tarafından anbean kaydedildi. Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 11 kişi yaralandı. 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin de kayıp olduğu öğrenildi.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2019, 15:58 Güncelleme 24 Ocak 2019, 17:52
Son dakika... Antalya’da hortum paniği! Ölü ve yaralılar var

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre, Antalya'nın Kumluca İlçesinde fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 1 kişi öldü 11 kişi yaralandı. 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin de kayıp olduğu öğrenildi.

Öğlen saat 13.00 sıralarında Finike-Kumluca karayolunda başlayan hortum, portakal bahçelerine ve seyir halindeki araçlara zarar verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Hizmet Birimi binası ile parkta bulunan 30 araç kullanılamaz hale gelirken, olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Hortum sırasında seralarda çalışırken yaralanan 5 kişi Finike Devlet Hastanesinde, 6 kişi ise Kumluca Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ
Hastane otoparkında bulunan 20'ye yakın araç zarar gördü. Vatandaşlar park halindeki bir aracın fırtınanın etkisiyle dereye sürüklendiğini ve içerisinde bulunan bir kadının ise vatandaşlar tarafından kurtarıldığını söyledi.

Öte yandan KemerAntalya yolunun kenarında bulunan ağaçlar yerinden sökülerek yola devrildi. Bir süre trafiğe kapanan yolda belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor.

Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'nde ise dev dalgalar oluştu..

Kaş ilçesinde yağış sonrası Koca Göl'de su taşkını meydana geldi, göl etrafındaki seralarda su birikintileri oluştu..

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ova Mahallesi'ndeki seraların zarar gördüğünü söyledi.

Suyun çekilmesi için vatandaşa yardım edildiğini dile getiren Kocaer, kanallar açıldığını, vatandaşın zararını en aza indirmek için çalıştıklarını bildirdi..

METEOROLOJİDEN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğünce, Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur için saatteki hızı yer yer 100 kilometreye kadar ulaşması beklenen fırtına uyarısında bulunuldu.

Antalya'da sabah saatlerinde başlayan kuvvetli fırtınanın akşam saatlerinde, Isparta ve Burdur'da ise yarın etkisini kaybetmesi bekleniyor. Muğla'da ise fırtınanın yarın öğle saatlerinde tekrar etkili olacağı tahmin ediliyor..

Son 24 saatte Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi'nde metrekareye 212 kilogram, Döşemealtı ilçesi Dağbeli mevkisinde 143 kilogram, Korkuteli ilçesi Bük Ormanı'nda ise 148 kilogram yağış düştüğü kaydedildi..