İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı!

Yeni yılın ilk haftasında hava durumunun nasıl olacağı merak konusu. Yurt genelinde soğuk bir hava hakim ve yurdun dört bir yanında kar yağışı etkisini sürdürüyor. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, A Haber'e yaptığı değerlendirmede İstanbul'a önümüzdeki hafta cuma gününden itibaren kar yağışının hakim olacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 31 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 31 Aralık 2018, 15:30
İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji’den son dakika hava durumu uyarısı!

İÇİNDEKİLER


Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Hatay ve Tokat çevrelerinin, akşam saatlerinden sonra Ege'nin batısı ile Batı Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Batı Akdeniz kıyıları, Ege kıyıları ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığındaülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacak, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz kıyıları ile zamanla Akdeniz kıyıları ve Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Marmara ile Muğla il genelinde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.


DOĞU ANADOLU'DA YOĞUN KAR VE ÇIĞ UYARISI

Hakkari ve Bitlis ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Hakkari, Bitlis ve Van'ın güney kesimlerinin yer yer yoğun kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Bölgede buzlanma ve don ile yer yer pus ve sis görülmesi, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgar kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Gece en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Van'da 2, Hakkari'de 6, Bitlis'te 3, Muş'ta 1 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı Van'da 4, Hakkari'de ve Muş'ta 2 ve Bitlis'te 0 derece olacak.

Van Gölü'nde havanın çok bulutlu ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Hakkari, Bitlis ve Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar beklendiğinden, ulaşımda aksama, eğimin fazla olduğu yüksek kar örtüsüne sahip yerlerde çığ tehlikesi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.



ANTALYA VE MUĞLA İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Antalya ve Muğla'da, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, son değerlendirmelerde Antalya çevrelerinde beklenen genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; yarın ve çarşamba öğle saatlerine kadar kuvvetli, bin metre ve üzeri rakımlı yerlerde ise yoğun kar şeklinde olması öngörülüyor.

Muğla çevrelerinde bu gece saatlerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanakların da yarın kuvvetleneceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlara, Antalya ve Muğla'daki yağış sonrası ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı olan yerlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı, dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuluyor.