Suriye'de flaş gelişme! YPG çekildi, rejim güçleri Münbiç'e girdi

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, Türkiye'nin olası Münbiç operasyonuna karşı Suriye hükümetinden destek istedi. Suriye ordusu, "Münbiç'e girdik bayrağımızı diktik" açıklamasını yaptı. ÖSO ise bu iddiaları doğrulamadı.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 28 Aralık 2018, 16:05
Suriye’de flaş gelişme! YPG çekildi, rejim güçleri Münbiç’e girdi

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık bir haftadır Suriye rejimiyle görüşen YPG/PKK, Münbiç bölgesinin resmen rejim güçlerine devredildiğini açıkladı. YPG/PKK'dan yapılan açıklamada, "Suriye hükumetini, bize ait olan bölgeleri devralması için davet ettik" ifadesi kullandı.

YPG'den yapılan açıklamada, "Güçlerimizin çekildiği yerlerde kontrolü sağlamak üzere Suriye hükümetini davet ettik. Suriye hükümetini, silahlı kuvvetlerini Münbiç'e göndermeye ve bu mevzileri korumaya davet ediyoruz" denildi. YPG'lilerin rejime bağlı olduğu ifadesi de kullanıldı.

KİRLİ İTTİFAK!
Terör örgütü YPG'nin açıklamasının ardından, Suriye rejimi de kirli ittifaka ilişkin bir açıklama yaptı. Suriye Ordusu yayınladığı açıklamada, "Birliklerimiz Münbiç'e girdi" dedi.

ESED REJİMİ: KENTE BAYRAK DİKTİK
Terör örgütü YPG'den sonra bir açıklama da Suriye ordusundan geldi. Suriye ordusu Münbiç'e girip kente bayrak diktiğini duyurdu. Açıklamada, "Münbiç'teki vatandaşlarımızın ve diğer kişilerin güvenliğini garanti ediyoruz" denildi.

ANA MERKEZDE HALEN DAHA ABD VAR
Ancak rejim güçlerinin Münbiç'in ana kent merkezinden ziyade, kırsal alanlara girdiği ve o bölgelerde bayrak diktiği bildiriliyor. Zira kentin ana merkezinde halen daha ABD askerlerinin konuşlu olduğu biliniyor.

ÖSO DOĞRULAMADI
NTV'nin haberine göre, Özgür Suriye Ordusu, 'Suriye ordusunun Münbiç'te kontrolü ele aldığı' bilgisini doğrulamadı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'den yapılan açıklamada, "Güçlerimizin çekildiği yerlerde kontrolü sağlamak üzere Suriye hükümetini davet ettik" denildi.

Açıklamada, "Suriye hükümetini, silahlı kuvvetlerini Münbiç'e göndermeye ve bu mevzileri korumaya davet ediyoruz" denildi.

Açıklamada, YPG'lilerin Suriye hükümetine bağlı olduğu ifadesi de kullanıldı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Suriye Ordusu'nun, Münbiç'e girdiklerini duyurmasının ardından Kremlin Sarayı'ndan açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov konuya ilişkin açıklamasında, "Kürtlerin kontrolündeki toprakların Suriye güçlerine geçmesinden memnunuz" ifadelerini kullandı. Toprakların Suriye geçmesinin olumlu bir adım olduğunu kaydeden Peskov, bu adımın istikrarı pekiştirdiğini savundu.

Öte yandan Peskov açıklaması esnasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türk heyeti kabul etmediğini ifade ederek, toplantının Putin'in yardımcısının katılımıyla gerçekleştirileceğini duyurdu.