FETÖ’cü hakim-savcılara yeni şok: HSK biletlerini ikinci kez kesti!

Hâkimler Savcılar Kurulu İkinci Dairesi 8 FETÖ'cü eski yargı mensubu hakkında yeni kararlar verdi. Fetullahçı Terör Örgütü’ne hizmet eden savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş, Zafer Kılınç, hakimler Serdar Ergül, Mehmet Karababa, Kemal Karanfil, Taner Aksakal ve Osman Şenol’un hakkında yürütülen disiplin soruşturmaları çerçevesinde yeniden ihraçlarına karar verildi.

Giriş Tarihi 14 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 14 Aralık 2018, 19:39
FETÖ’cü hakim-savcılara yeni şok: HSK biletlerini ikinci kez kesti!

İÇİNDEKİLER

Hâkimler Savcılar Kurulu İkinci Dairesi 8 FETÖ'cü eski yargı mensubu hakkında yeni kararlar verdi. Kurul, daha önce ihraçlarına karar verilen 8 hâkim-savcı hakkında yürütülen disiplin soruşturması sonucunda haklarındaki iddialar çerçevesinde yeni ihraç kararları aldı.

Yürütülen idari soruşturma sonucu HSK İkinci Dairesi'nce 17 Aralık kumpası savcısı Celal Kara'nın bu soruşturma çerçevesinde şüphelilerin ifadelerini yeterli şekilde almadığı ve bazı şüpheliler ile avukatlarını dinlemediği iddiasıyla hakkında yapılan şikâyet üzerine yeniden meslekten çıkarılmasına karar verildi.

25 Aralık'ın firari eski savcısı Muammer Akkaş hakkında ise FETÖ'cü Millet Gazetesi'ne verdiği röportajla ilgili yürütülen idari soruşturma sonucu yeniden meslekten ihracına hükmedildi.

Genel Kurul kararıyla meslekten çıkarılan İzmir Hakimi Serdar Ergül hakkında ise tutuklu FETÖ'cü polisler ile ilgili usulsüz şekilde tahliye kararı verdiği gerekçesiyle meslekten bir kez daha çıkarma kararı verildi.

Genel Kurul kararı ile meslekten çıkarılan FETÖ'nün ünlü hakimi Mehmet Karababa'nın Twitter isimli sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlar sebebiyle yürütülen soruşturma sonucu ise HSK İkinci Dairesi'nce Karababa hakkında bir kez daha ihraç kararı verildi.

İzmir eski Savcısı Zafer Kılınç hakkında ise Genel Kurul kararıyla meslekten bir kez atılmış olsa da askeri casusluk soruşturması çerçevesinde yaptığı usulsüzler nedeniyle ikinci kez meslekten çıkarılmasına karar verildi.

Sosyal medyadan paylaştığı örgütsel mesajlarla tanınan hakim Kemal Karanfil hakkında ise Genel Kurul kararıyla meslekten çıkarılmasının yanı sıra Tweetleri sebebiyle yapılan soruşturma sonucunda yeniden meslekten atılmasına hükmedildi.

Erzurum Adliyesi'nde görevli Taner Aksakal ve Osman Şanal hakkında yürütülen idari soruşturma sonucunda İlhan Cihaner soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla daha önce meslekten atılmalarına rağmen ikinci kez ihraçlarına karar verildi. Aksakal ve Şanal daha önce FETÖ üyeliğinden HSK Genel Kurul kararıyla meslekten atılmışlardı.