İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroji'den son dakika hava durumu açıklaması

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Gümüşhane çevreleri için uyarıda bulundu. Sabah buz gibi soğuğa uyana İstanbullular hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'a kar ne zaman yağacak mı? sorularını sıkça sormaya başladı. İşte 1 Aralık 2018 Cumartesi Türkiye geneli hava durumu...

Giriş Tarihi 01 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 01 Aralık 2018, 09:55
İstanbul’da kar ne zaman yağacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroji’den son dakika hava durumu açıklaması

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Aralık 2018 Cumartesi gününe ait hava durumu tahminlerini açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre, genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Trakya ile gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu, Kütahya, Bilecik, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir'in kuzey ve batı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kuzey Ege kıyıları, Muğla ve Isparta'nın güneydoğusu ile akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. İşte hava durumu konusundaki son gelişmeler...

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK? HAFTA SONU HAVA DURUMU

İstanbul bu sabaha adeta kar soğuğuyla uyandı. Termometrelerdeki hava sıcaklığı 4 dereceye kadar düştü. Yağmur yağışı gözlemlenemezken bu soğuk hava herkesin aklına kar soğuğunu getirdi. Hafta sonu için plan yapacak vatandaşlar da büyük bir ilgiyle hava durumu konusundaki detayları araştırıyor. İşte hava durumu konusundaki son gelişmeler...

CUMARTESİ HAVA DURUMU

İstanbul'da bu sabah buz gibi bir hava var. Hissedilen hava sıcaklığı 5 derece. Bugün plan yapacakları güneşli bir hava beklese de hava sıcaklıklarının oldukça düşük olacağı meteoroloji tarafından ifade edildi. Ortalama rüzgar hızı saatte 7 kilometre. Cumartesi sabah saatlerinden gece 23:50 sularına kadar İstanbul'da yağış beklenmiyor.

PAZAR HAVA DURUMU

Pazar günleri çalışan bireyler için son derece önemlidir. Hafta içi yoğun çalışma temposunun stresini pazar günleri atmaya çalışan vatandaşlar pazar hava nasıl olacak? sorusunun cevabını araştırıyor. 2 Aralık Pazar günü İstanbul'da hava durumu şu şekilde; Pazar günü hava sıcaklıkları nispeten yükseliyor.

Çok bulutlu şeklinde ifade edilen hava sıcaklığı 12 dereceyi bulacak. Pazar günü de yine yağmur beklenmiyor.

3 Aralık Pazartesi: İstanbul'da Pazartesi günü hava açık. Sıcaklık 6-14 derece arasında. Rüzgar saatte 12 km hızda esmesi bekleniliyor.

4 Aralık Salı: Salı günü gökyüzü açık olurken, yağmur beklenmiyor. En yüksek sıcaklık 14 derece, en düşük sıcaklık 7 derece.

5 Aralık Çarşamba: Üç günlük açık gökyüzü kapanması beklenirken, hafif yağmur gözlemlendi. Çarşamba günü sıcaklık gündüz 13 derece, gece 8 derece.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Trakya ile gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu, Kütahya, Bilecik, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir'in kuzey ve batı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kuzey Ege kıyıları, Muğla ve Isparta'nın güneydoğusu ile akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara ve Batı Karadeniz'de hissedilir derecede olmak üzere kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'da zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.


.