NATO'dan Rusya'ya çağrı: Serbest bırakın

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO tüm üyeleriyle Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyor. Rusya'ya, el koyduğu Ukrayna'ya ait gemi ve askerleri bir an önce serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2018, 20:29
NATO’dan Rusya’ya çağrı: Serbest bırakın

İÇİNDEKİLER

NATO-Ukrayna Komisyonu olağanüstü toplandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO tüm üyeleriyle Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyor. Rusya'ya, el koyduğu Ukrayna'ya ait gemi ve askerleri bir an önce serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Azak Denizi'nde Rus ve Ukrayna savaş gemilerinin karşı karşıya geldiği belirtilmişti. Karasularına girdiği iddiasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı civarında, FSB'ye ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığını ve iki kişinin yaralandığını duyurmuştu. Gemilerin Rus özel kuvvetler tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Karadeniz'de üç Ukrayna gemisinin ve personellerinin Rusya tarafından alıkonulmasının ardından ülkede sıkıyönetim ilan etmişti.

Konuyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunan Petro Poroşenko, "Rusya'dan, uluslararası hukuku çiğneyerek alıkoydukları Ukraynalı denizcileri derhal serbest bırakmalarını talep ediyorum." demişti.