Son dakika: Başkan Erdoğan-Bahçeli arasında kritik görüşme! Gündem yerel seçimlerde ittifak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. 55 dakika süren görüşmede, yerel seçimlerde ittifak konusu ele alındı.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 21 Kasım 2018, 16:59
Son dakika: Başkan Erdoğan-Bahçeli arasında kritik görüşme! Gündem yerel seçimlerde ittifak

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

GÖRÜŞME SONA ERDi

Beştepe'de saat 16.00'da başlayan görüşme 16.55'de sona erdi.

GÜNDEMDE İTTİFAK VARDI

Görüşmede 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde ittifak konusu ele alındı.

BAHÇELİ: GÜNDEMİ DAVET SAHİBİ BELİRLER

MHP lideri Bahçeli, dünkü grup toplantısında konuya değinmezken, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli'ye, 'Görüşmenin gündemi ne olacak?' diye soruldu. MHP lideri, "Gündemi davet sahibi belirler. Bizim şimdiden bir şey dememiz yakışık almaz" ifadeleriyle yanıt verdi.

ERDOĞAN: SEÇİM İTTİFAKINI MASAYA YATIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, grup toplantısı çıkışında açıklamalarda bulunarak kritik görüşmeye değindi. Erdoğan, görüşmenin gündemine ilişkin, "Seçim ittifakını masaya yatıracağız" ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?

Bahçeli, 23 Ekim'deki MHP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada yerel seçinde ittifak yapmayacaklarını belirterek, "Her yerde adaylarımızı çıkaracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'nin sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerelde herkes yoluna" demişti. Cumhur İttifakı'nın ruhunun korunacağı ve genel ilkeler çerçevesinde ittifakın süreceği vurgulanmıştı.

Yerel seçim hazırlıklarının hız kazanmasıyla yerelde ittifak ya da işbirliği konusu yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak ve işbirliği konularını görüşmek üzere Bahçeli'yi Beştepe'ye davet etti.