Afgan göçmenlerin arkasından John Bass çıktı

Son dönemde kaçak yollarla Türkiye'ye gelen Afganların arkasından 15 Temmuz'un sorumlularından biri olduğu iddia edilen John Bass çıktı. Bass'ın ABD Afganistan Büyükelçisi olmasından sonra Türkiye'ye gelen Afgan göçmenlerin sayısı ikiye katlandı.

Giriş Tarihi 18 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2018, 15:06
Afgan göçmenlerin arkasından John Bass çıktı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 3 yıl görev alan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de önemli rolü olduğu iddia edilen eski ABD Türkiye Büyükelçisi John Bass kirli oyunlar oynamaya devam ediyor.

AFGANİSTAN GELEN GÖÇ DALGASININ ARDINDA DA BASS VAR
Son dönemde Afganistan'dan Türkiye'ye kaçak yollarla gelmeye çalışan binlerce Afgan göçmenin arkasından da John Bass çıktı. Özellikle John Bass'ın Afganistan'da görev almaya başladığı tarih olan 2017 sonbaharından sonra Afganistan kaynaklı düzensiz göç artış gösterdi.

GÖÇMEN SAYISI İKİYE KATLANDI
Son bir yılda artan göç dalgası sonrası, düzensiz göçmen sayısı 45 bin 259'den 90 bin 334'e yükseldi. Özellikle Afganistan kökenliler ağırlıklı olmak üzere bu yıl Türkiye'ye kaçak giriş yapan yabancılardan 49 bin 523'ü sınır dışı edildi.

EGE'DEN GEÇMEYE ÇALIŞANLAR DA AFGAN
Ege Denizi'nden Yunanistan'a oradan da diğer Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan göçmenlerin de yüzde 45'inin Afgan kökenli olduğu tespit edildi. Son 7-8 ayda ülke genelinde yakalanan yaklaşık 26 bin Afgan göçmen sınır dışı edilerek ülkesine gönderildi.